Romania: Conace vechi pentru cei care vor sa traiasca boiereste

estiri.ro - Stiri

Cauta inRSS
 Stiri / Economie / Imobiliare
Romania: Conace vechi pentru cei care vor sa traiasca boiereste
Romania: Conace vechi pentru cei care vor sa traiasca boiereste
Conacele boieresti trezesc interesul celor ce doresc sa creeze o afacere profitabila in agroturism sau al investitorilor straini care vor sa isi amenajeze in aceste imobile vechi, cu stil, domenii particulare moderne. Foto: Palatul Suter, 6 milioane euro
Museimobiliare.ro informeaza: Conace boieresti pentru cei care vor sa se simta mosieri.
Conacele boieresti trezesc interesul celor ce doresc sa creeze o afacere profitabila in agroturism sau al investitorilor straini care vor sa isi amenajeze in aceste imobile vechi, cu stil, domenii particulare moderne. Cumparatorii conacelor boieresti sunt, in general, straini care prefera imobile si terenuri cu supratete mari, iar conacele satisfac aceste cereri deoarece au domenii vaste imprejur si arhitectura deosebita. Astfel de imobile pot fi gasite la distante de 10 - 20 de kilometri de marile localitati, dar si in incinta oraselor. "Daca in afara localitatilor proprietatile sunt dispuse pe suprafete de teren cuprinse intre unu si 30 de hectare, in interiorul oraselor, terenul aferent este cuprins intre 400 si 1.500 de metri patrati".
Conacele boieresti trezesc interesul celor ce doresc sa creeze o afacere profitabila in agroturism sau al investitorilor straini care vor sa isi amenajeze in aceste imobile vechi, cu stil, domenii particulare moderne.
Momentan, oferta stagneaza pe acest segment, iar specialistii nu vad o crestere semnificativa in viitorul apropiat. Analistii considera ca ofertele de vanzare a conacelor boieresti amplasate in zone mai putin cunoscute sunt si destul de greu de promovat. Este dificil sa convingi pe cineva sa viziteze o proprietate situata intr-o zona necunoscuta. Totusi, valoarea proprietatii, stilul arhitectural si frumusetea ei sunt elemente care castiga investitorul cu adevarat interesat de astfel de immobile.

Renovarea unor conace este restrictionata de patrimoniu

Termenul aristocratic de conac sau de casa boiereasca te duce cu gandul la preturi mari. Am vrut sa aflam care este plaja in care se inscriu costurile de achizitie pentru astfel de proprietati.
Asemenea cladiri au preturi cuprinse intre 100.000 euro si 2 - 3 milioane de euro.
Cumparatorul trebuie sa scoata din buzunar sume mai mici sau mai mari in functie de suprafata de teren de care dispune proprietatea, de zona in care este amplasata, de suprafata construita si de bunurile de care dispune respectivul imobil. De asemenea, sunt luate in calcul elementele arhitecturale si de decoratiuni interioare. "De obicei, in Capitala costurile de achizitie pentru acest gen de proprietati ating suma maxima, intrucat apar foarte rar la vanzare si sunt amplasate in zone centrale.
Cei care vor sa achizitioneze astfel de proprietati trebuie sa prevada in buget si sumele de bani necesare reabilitarii imobilelor. In general, starea fizica a cladirilor este destul de precara. "Exista si imobile la care au fost incepute lucrarile de restaurare de catre proprietar, insa din cauza costurilor foarte mari, de obicei, aceste lucrari sunt abandonate si lasate in seama celor dispusi sa investeasca.
Un aspect foarte important care trebuie luat in calcul in momentul inceperii lucrarilor de renovare vizeaza clasa de patrimoniu in care este incadrat imobilul si care stabileste, totodata, restrictiile cu privire la amenajarea acestuia. In functie de importanta cladirii, se stabileste ce renovari sau nu pot fi efectuate. Exista proprietati asupra carora proprietarul poate interveni numai intr-o anumita masura, si numai obtinand autorizatii speciale pentru acest lucru.
Conacele si casele boieresti pot fi gasite in centrul Bucurestiului, in zona Universitate, in Zagujeni, la circa noua kilometri de Caransebes, dar si la aproximativ 2 kilometri de Cotnari.
In judetul Arad, oferta de conace este destul de restransa. Preturile pornesc de la 100.000 euro si ajung la 600.000 euro. Cumparatorii nu se inghesuie sa cumpere asemenea cladiri, mai ales ca achizitionarea unui imobil de acest gen implica o cheltuiala foarte mare si pentru restaurarea si intretinerea lui.
Analistii imobiliari spun ca nu exista la ora actuala o piata formata pentru conacele boieresti din cauza faptului ca aceste imobile apar foarte rar la vanzare. Cladrile se promoveaza de obicei prin intermediul Internetului, prin pagini dedicate, si sunt prezentate ca fiind oportunitati de investitie. Finalizarea vanzarii pentru astfel de imobile se poate realiza intr-un termen de pana la 3 ani. Exista si cazuri cand aceste proprietati si-au gasit cumparatorul si mai repede, insa acestea sunt destul de rare.

Exemple de conace boieresti

In Zagujeni, la circa 9 Km de Caransebes, se afla un conac construit in stiluri arhitectonice combinate, predominant fiind cel calionic grecesc, cu arcade impunatoare si coloane.
Conform documentelor existente, lucrarile de constructie au inceput in anul 1835, cladirea fiind data in folosinta in anul 1850. Proprietatea dispune de 2,75 hectare. Interioarele au fost conservate de actualul proprietar, ramanand intacte sobele de teracota originale. din care una in stil Philip al II-lea, ce a fost evaluata la peste 5 miliarde de lei. Semineul din magma vulcanica are, de asemenea, o valoare inestimabila.
Valoarea conacului la vanzare: 1,2 milioane de euro.
In Capitala, in zona Universitate, exista un imobil construit in stil eclectic Francez, care s-a aflat in proprietatea fostului ministru liberal Ion Manolescu Strunga si a sotiei sale, actrita Elvira Popescu. Imobilul a fost construit in anul 1910 si este dispus pe un teren cu o suprafata totala de 1.224 mp. Suprafata construita este de circa 500 mp, imobilul fiind compartimentat in 22 de incaperi. Cladirea este evaluate la 2 milioane de euro.
In zona deluroasa a judetului Iasi, la 2 km de Cotnari, se afla un vechi conac nobiliar ce a apartinut descendentilor familiei Ghica. Conacul a fost facut cadou de boierul Grigore Ghica - Deleni fiicei sale cu ocazia casatoriei, proprietatea intrand astfel in patrimoniul familiei Polizu - Miscunesti. Conacul a fost ridicat in anul 1880 si este compus dintr-o cladire principala si cateva anexe. Parcul aferent proprietatii are o suprafata totala de 6,2 hectare. Suprafata construita este de circa 1.150 mp, cladirea principala avand 12 camere. Proprietatea a fost estimata la circa 650.000 de euro.
(Sursa: Capital)
(Sambata 05.02.2011 19:24, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Piata chiriilor, apartamente noi (03.02.2020)
Un proiect superb realizat la Mogosoaia: LOFT GREEN APARTMENTS BY ECOVILLA (13.12.2019)
Compania romaneasca EcoVillas a finalizat primele 44 de apartamente din proiectul LOFT green apartment (10.09.2019)
Ecovillas scoate la vanzare primele apartamente din Romania fara facturi la intretinere (03.01.2019)
BUCURESTI: Cele mai ieftine locuinte sunt in cartierele Ghencea, Rahova, Giurgiului si Giulesti, iar cele mai scumpe in zonele centrale si semicentrale (06.12.2018)
Ce sanse de dezvoltare are zona Expozitiei (05.12.2018)
Trei investitori romani scot la vanzare primele locuinte fara facturi pentru locatari (04.12.2018)
Chiria in Bucuresti: De la 200 de euro (o garsoniera) pana la 840 euro (un apartament) (29.11.2018)
Imoteca aduce in Romania Fine & Country (29.11.2017)
Alexandru Draghici de la Residenz Cartierul German: Avem un proiect construit de o echipa germana! (19.10.2017)
 CURS VALUTAR
Vineri 18.09.2020
1 EUR 4.8582 lei -0.03%
1 USD 4.0972 lei -0.55%
1 HUF 1.3490 lei +9,915.59%
1 RUB 0.0546 lei -0.55%
1 BGN 2.4839 lei -0.03%
1 MDL 0.2476 lei +0.57%
1 Gr. AUR 257.4245 lei +0.11%
Toate valutele
Vineri 18.09.2020, BNR
Interviu / Exclusiv
Lili Fedorca: Izolarea si distantarea, in timpul pandemiei, afecteaza negativ individul la nivel psihic!

Lili Fedorca: Izolarea si distantarea, in timpul pandemiei, afecteaza negativ individul la nivel psihic!

Ultimele cautari
elena stan
oana fingu alaturi de sotul ei
vasile bratianu
rupa sorin
pin
clasament de
paunescu
anda
telefonul telespectatorului la protv
clanul lu olga
Top cautari
telefonul telespectatorului la protv
antena
rezultate titularizare educatoare bucuresti 2011
accident
accidente rutiere 2010 cluj bihor
pro
rezultate
gelu
raluca
isj satu mare posturi propuse pentru restrangere
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2020 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.1104 sec.