Cel mai important grup european de informare cu privire la cancerul cutanat, Euromelanoma, a lansat in 20 Mai 2021 o companie cu scopul de a creste constientizarea populatiei cu privire la factorii de risc pentru cancerul cutanat.
Campania Trecutul iti Decide Viitorul” incurajeaza oamenii sa isi reconsidere stilul de viata, profesia si istoricul medical si ii indeamna la examinari cutanate regulate.
Societatea Romana de Dermatologie este parte a acestei campanii europene, organizand in data de 27 Mai 2021, ora 12:00 la hotel Ramada Parc (B-dul Poligrafiei nr.3, Bucuresti) terasa La Parc” o conferinta de presa.
Campania Euromelanoma pentru anul 2021 are la baza rezultatele unui studiu recent publicat la care au participat 700 de medici dermatologi la nivel mondial si care a pus in evidenta socantul impact pe care l-a avut pandemia Coronavirus asupra detectiei cancerului de piele de tip melanom.
In comparatie cu un an obisnuit de examinari cutanate, medicii dermatologi estimeaza ca aproximativ o cincime (21%) din melanoame nu au fost diagnosticate si o treime (33,6%) dintre programarile pentru examinarea cutanata au fost neefectuate din cauza pandemiei.
Presedintele SRD, Prof.Dr. Doctor Calin Giurcaneanu si Dr. Alin Nicolescu vor aduce in atentia dumneavoastra problemele care au aparut in contextul actualei pandemii in detectia cancerului cutanat, modalitatea de desfasurare a campaniei in decursul verii si vor raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra.