Asociatia Urban Events organizeaza Targul Piata Taraneasca si Mester(Esti)! in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din 18 pana in 20 septembrie 2020. Programul este 10,00 - 19,00 iar intrarea este libera !
60 de producatori, mesteri populari, artizani si colectionari din toate zonele tarii aduc cu ei produse ale toamnei, comori din lazile de zestre si obiecte lucrate manual. Multe fructe si legume de sezon, conserve de toamna, miere si produse apicole, palinca si tuica, sirop de catina si limonada, must proaspat de la mustaria traditionala, preparate din carne si branzeturi, prajituri de casa, sarmale si preparate la ceaun, gulas de vita, pastrau la gratar, ciolan in sos de vin, pastrama si pomana porcului, bulz ciobanesc si fel de fel de preparate gustoase .
Sunt si cateva staduri unde colectionarii de antichitati aduc povesti si obiecte vechi din case taranesti si de oras: mobilier, obiecte din gospodaria taraneasca, tesaturi, costume, carti, portelanur, arta sacra, lazi de zestre, cufere, instrumente muzicale, alamuri, colectii aniversare de la Monetaria Statului .
Printre cele mai cautate sunt si standurile unor mestesugari cu icoane, ceramica, papusi, vitralii, lenm, cojoace si papuci, bijuterie traditionala si hand made, sapunuri de casa, ii si straie taranesti, fete de masa, stergare si fel de fel de tesaturi, sticla, arta sacra, lana impaslita, tablouri, pernute din lavanda, decoratiuni din piele, sticla si metal, marochinarie.
Targul este deschis de vineri pana duminica, intre orele 10, 00 si 19, 00, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman.