Si in aceasta duminica, Emil Florescu este prezent cu un stand cu palinca, tuica si prune bio. El participa la targurile de produse traditionale organizate in Bucuresti, in curtea MTR sau la Muzeul Satului. Bautura este rezultata numai din distilarea prunelor din soiurile vanata romaneasca, tuleu, negre, recoltate din livezile familiei Florescu, amplasate in comuna Danicei, Jud. Valcea si comuna Cuca, Jud. Arges. Livezile respective sunt intretinute in sistem ecologic, fara utilizarea ingrasamintelor chimice, fertilizantilor sau a insecticidelor. Prunele au fermentat in butii de stejar, iar tuica a fost depozitata in butoaie de stejar si de dud.
Produsul traditional ecologic purtand marca Florescu Emil nu contine zahar sau alti indulcitori, aromatizati, coloranti sau alte ingrediente. Aroma si gustul provin de la prunele folosite exclusiv ca materie prima. Este vorba despre celebra tuica de pruna Doi ochi albastri sau Palita de la Cuca-Macaii. Este un produs la care distilatia originara avea concentratia alcoolica de 24%, greu de realizat pentru ca prunele trebuie sa fie bine coapte bine, ca sa aiba suficiente zaharuri. Fructele sunt cultivate in livezi bio. Familia mea are 5 ha de livezi in sistem ecologic, la comuna Cuca Arges si la Danicei Valce, ne-a spus Emil Florescu.