DCNEWS: Cafea la ibric, reteta. Ingredientul SECRET care ii da o aroma SPECIALA, sigur nu stiai
Cafeaua la ibric este cea mai buna si aromata!
1. Intai de toate, trebuie sa stii asta: cafeaua trebuie sa fie foarte fin macinata, aproape pudra.
2. Toarna apa rece in ibric impreuna cu zaharul, daca obisnuiesti sa bei cafeaua indulcita. Daca adaugi zaharul dupa ce cafeaua este gata, risti sa nu fie bine amestecat. Dupa ce apa a ajuns la punctul de fierbere, la foc mediu, ia ibricul de pe aragaz. Adauga cafeaua in ibric: 1 lingurita/ceasca si mirodenii daca vrei sa experimentezi.
3. Amesteca ingredientele, apoi pune ibricul pe foc si incalzeste cafeaua pana ce aceasta incepe sa faca spuma. In momentul in care bulele cresc ca dimensiune, este semn bun ca a fiert destul. Nu lasa amestecul sa fiarba, vei pierde tot caimacul!
4. Lasa cafeaua sa se raceasca pentru cateva secunde. Incalzeste-o din nou pe aragaz, fara sa amesteci caimacul. Nu o lasa sa fiarba.
5. Daca vrei sa creezi o licoare cu ceva in plus, iti sugeram sa adaugi in mix una din urmatoarele mirodenii: scortisoara, cardamom sau masala chai.

(Sursa: DCNEWS)