Emil Florescu participa la toate targurile de produse traditionale organizate la Bucuresti. Recent, acesta a fost prezent la targul de Sfintii Petru si Pavel organizat in curtea Muzeului Satului.
Acesta a venit cu palinca si tuica puse in sticle superbe, de colectie, de forme si marime diferite. Sticlele sunt lucrate manual de un mester sticlar.
Tuica ramane produsul specific zonei! La standul meu gasiti palinca pusa intr-un "bar" supraetajat din sticla, cu trei nivele - la 320 RON. Am adus, de asemenea, si palita de la Cuca facuta dupa o reteta a familiei, din prune negre si mici", ne-a spus Emil Florescu.
La standul sau, un litru de tuica este 20 RON, in timp ce un litru de palinca costa intre 50 - 60 RON (mai veche).
Chimizarea excesiva a produselor alimentare genereaza boli, uneori chiar decese. Hrana pe care o consumam duce la boli. Imi pare rau ca nu exista un interes politic si mai ales pentru mediu, pentru o dezvoltare adevarata a satelor. Am lucrat in perioada pandemiei, dar fara nicio sursa de venit. Acesta este primul targ la care particip dupa pandemie, ne-a spus Emil Florescu.

Traditie

Aceasta bautura este facuta din timpuri stravechi sub numele de tuica palita, tuica arsa sau tuica intoarsa, folosind procedeul de distilare dubla a borhotului de prune.
In comuna Cuca se prefera la consum tuica obtinuta printr-o singura distilare care este mai gustoasa si mai aromata, tuica palita (palinca) in urma procesului de redistilare castigand concentratie alcoolica in detrimentul gustului si aromei.
Sa se faca niste programe la conceperea carora sa participe specialisti din mai multe domenii. Sa se puna bazele unei orientari, unei strategii. Statul imi acopera pierderile putin. Pot sa am pierdere si 80%, daca insectele imi ataca livada! Sa se puna bazele unei gandiri coerente si sa se regaseasca in programe care sa aiba continuitate de la o ideologie politica la alta. Sa urmareasca miscorarea decalajului dintre baza materiala a agriculturii din Romania si a agriculturii din Uniunea Europeana. Impozitele sa fie sub forma forfetara. Targurile astea sunt binevenite pentru ca din acestea traim", ne-a spus Emil Florescu, in exclusivitate pentru www.estiri.ro.
Emil Florescu si-a facut contract ca sa aiba pensie (plateste pentru pensie, plateste asigurarea medicala, plateste impozitul forfetar plus impozitul pe terenuri).

Ce gasiti la standul sau:
- afinata
- visinata
- tuica batrana de la Cuca Macaii
- tuica de pruna Doi ochi albastri
- palinca de la Cuca Macaii