www.libertatea.ro informeaza: Primaria Capitalei acuza Directia de Sanatate Publica (DSP) ca a refuzat sa-i testeze pe varstnicii centrului din Berceni. Pana acum sunt infectati cu coronavirus 47 de persoane asistate social si 28 de angajati.
Reprezentantii Primariei sustin ca au solicitat DSP pentru testarea in centru, insa instituția a raspuns ca nu o poate face.
Directia de Asistenta Sociala din PMB a asteptat trei zile testarea ceruta la DSP, iar ulterior a facut-o prin mijloace proprii”, dupa cum informeaza Primaria intr-un comunicat. Testarea celor 479 de persoane (personal si beneficiari) s-a efectuat vineri si sambata, dupa ce un beneficiar al centrului a fost internat in spital pentru o afectiune acuta, moment in care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus, se precizeaza in comunicat. Potrivit legislatiei in vigoare, personalul centrelor rezidentiale trebuie testat de catre DSP, de doua ori pe luna, iar beneficiarii necesitau testarea la aparitia primului caz sau a simptomelor. Personalul Centrului Rezidential de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Dependente â€" Berceni a ramas cazat la locul de munca si au fost luate si alte masuri de prevenire a contaminarii, respectiv revizuirea protocoalelor de siguranta medicala si decontaminarea incintelor cu substante puternic virucide, a mai precizat Primaria Capitalei.