Conform legii, cei care organizeaza, pe perioada starii de alerta, mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de intruniri, in spatii deschise, ori intruniri de natura activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, in spatii inchise, activitati interzise conform art.5 alin.(3) lit.a), pot primi amenzi de la 3.000 lei la 15.000 lei. Persoanelor fizice care participa la mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de intruniri, in spatii deschise, ori la intruniri de natura activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, in spații inchise, interzise in conformitate cu art.5 alin.(3) lit.a), risca amenzi cuprinse intre 500 de lei si 2.500 de lei.
Desfasurarea de catre organizatori, a unor mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de intruniri, in spații deschise, ori a unor intruniri de natura activitatilor culturale, stiințifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, in spații inchise, este pedepsita cu amenzi cuprinse intre 2.000 de lei si 10.000 de lei. Pentru incalcarea restrictiilor de deplasare, amenzi de la 500 la 2.500 de lei Persoanele care se deplaseaza, pietonal sau cu vehicule, in locurile si, dupa caz, in intervalele orare in care circulatia a fost interzisa sau restransa pot fi amendati cu sume cuprinse intre 500 de lei si 2.500 de lei.
Nerespectarea de catre persoanele fizice, a interdictiei de iesire din zonele stabilite in conformitate cu art.5 alin.(3) lit.c), sau incalcarea intervalelor orare in care este permisa iesirea din aceste zone este pedepsita cu amenda de la 500 de lei la 2.500 de lei. Cei care nu respecta interdictia de a iesi din cladirile, localitatile sau zonele geografice in care a fost instituita carantina pot primi amenzi cuprinse intre 1.000 de lei si 5.000 de lei.
Nerespectarea de catre persoanele fizice, a masurilor individuale de protecție a vieții si pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sanatatii persoanelor, inclusiv instituirea carantinei, pot fi amendaei cu sume cuprinse intre 500 lei si 2.500 lei. Pentru cei care nu respecta masuri de izolare la domiciliu sunt prevazute amenzi cuprinse de la 1000 lei la 5000 lei. Cine achita amenda in maximum 15 zile va plati jumatate din suma aplicata.