Frunza verde informeaza: Nasul INFUNDAT? 5 metode naturale simple care te ajuta imediat
Cand iesi afara si iti curge nasul, cand stai in casa la fel. De vina este fie o raceala banala, fie o infectie bacteriana sau virala sau mai rau poate sa fie o gripa pacatoasa. Nu este exclus insa sa ai o rinita alergica. O serie de remedii naturale te pot ajuta sa te simti bine din nou. Motivul pentru care nasul curge la inceputul unei raceli se datoreaza faptului ca corpul tau incearca sa blocheze si/sau sa elimine bacteriile sau virusul. In mod normal, corpul produce mucus in nas pentru a-ti mentine caile respiratorii umede. Cu toate acestea, atunci cand un microb incearca sa intre, organismul incepe productia de mucus ca mecanism de aparare.

De ajutor iti pot fi si remedii naturale. Iata ce poti face daca isi curge nasul:

1. Apa sarata ajuta. Mai exact poti apela la o irigare salina care va contribui la diminuarea semnificativa a simptomelor. De asemenea, aceasta ajuta si la ameliorarea durerilor de gat si este utila si in caz de obstructie nazala. Sarea este renumita pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale care pot distruge microbii. Solutia salina se prepara dintr-o lingurita de sare si un pahar de apa.

2. Baia de aburi. Inhalarea aburilor ajuta la ameliorarea si indepartarea excesului de mucus din nas. Ca sa fie si mai eficient poti adauga si un ulei esential antimicrobian, de exemplu cimbru, eucalipt, menta. Te vor ajuta la indepartarea mucusului. Unele dintre uleiurile esentiale contin compusi precum mentolul si timolul, care actioneaza ca decongestive puternice. Procedura este foarte simpla. Mai exact, o baie de aburi se pregateste in felul urmator: incalzeste o cana cu apa intr-o oala pana cand apa fierbe. Adauga cateva picaturi de menta sau eucalipt, ia un prosop si pune-l peste cap. Stai cu capul in aburii si inspira adanc. Poti sta in felul acesta 10 minute si apoi sufla nasul.

3. Uleiul de mustar. Acesta este un puternic antibacterian si ajuta in problemele sinusale. Se pune o cantitate mica de ulei de mustar la incalzit intr-o tigaie, apoi folosind o pipeta ia cateva picaturi pe care le pun in fiecare nara. Ulterior, sufla nasul puternic. Poti repeta actiunea de doua-trei ori pe zi.

4. Ghimbirul, excelent cand isi curge nasul. Poti bea un ceai de ghimbir sau poti pur si simplu sa mesteci o bucatica peste care adaugi putina miere.

5. Usturoiul are efecte bune atunci cand esti racit si cand iti curge nasul. Este renumit pentru proprietatile tale antibacteriene si antivirale care provin din compusul principal, alicina.

(Sursa: frunza-verde.ro)