www.libertatea.ro informeaza: Specialistii din Seattle au efectuat primul vaccin din lume impotriva noului coronavirus. O femeie s-a oferit voluntar, fiind extrem de fericita ca poate face ceva in contextul actual, cand a fost declarata pandemie.
Administratia Trump a pus la dispozitie nu mai putin de 50 de miliarde de dolari din fondurile de urgenta ale tarii in lupta impotriva COVID-19, atfel ca studiul s-a lansat in timp record.
Jennifer Haller, in varsta de 43 de ani, este prima persoana din lume care s-a vaccinat impotriva noului coronavirus, la Kaiser Permanente Washington Research Institute din Seattle.
Ne simtim cu totii neajutorati, e o sansa uriasa pentru mine sa fac ceva. Ma simt grozav, a declarat Jennifer, conform MSNBC.
Femeia urmeaza sa fie monitorizata pe o perioada de un an si doua luni, timp in care se vor analiza temperatura, simptomele, dar si efectele secundare.
De asemenea, in cadrul aceluiasi studiu au mai fost vaccinate alte trei persoane. Totusi, expertii sustin ca vaccinul final e la 12-18 luni de realizare, noteaza mediafax.ro.
Studiul a fost lansat in timp record, e un pas important in aceasta lupta, a precizat medicul Anthony Fauci de la institutul din Seattle.
Captura: YouTube