Asa cum ne-a obisnuit, Mariana Gancila din comuna Stoenesti, judetul Arges, participa la Targul Piata Taraneasca, organizat de Ziua Femeii, in curtea Muzeului Taranului Roman, cu produse naturale.
La targ am venit cu arpagic murat, la 15 RON, arpagic rosu si arpagic alb, cu zacusca,care este productie proprie, cu muraturile, co bomboanle fondante. Mezelurile nu le producem noi, dar sunt traditionale, tot din zona Campulung-Muscel, Stoenesti. Noi, Casa Tanti Maria, producem si siropuri naturale,sucuri naturale, dulceturi, serbete. Mezelurile sunt intre 28 RON - 45 RON. In general, produsele pe care le folosim la zacusca sunt luate o parte de la noi din gradina, iar o alta parte din zona Topoloveniului. Zacusca incepe de la 25 RON, serbeturile la 20 RON si dulceturile la 15 RON, 20 RON si 25 RON. Cele mai cautate sunt cele de fragi, de cirese amare si nuci verzi. La capitolul muraturi, avem la 2 si 3 kg: castraveti acri in saramura, gogonele in saramura, care contin inclusiv pepene; in otet avem conopida, gogosari in sfecla rosie. Pastram traditia - mama noastra ne facea in casa toate aceste produse, ne-a spus Mariana Gancila.
Saptamana viitoare, la un alt targ, Mariana Dancila intentioneaza sa vina cu produse din peste.