Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si Complexul Muzeal Judetean Neamt - Muzeul de Stiintele Naturii Roman va invita joi, 5 martie 2020, de la ora 10.00, la vernisajul expozitiei itinerante Un veac de zoologie in Romania. Amintiri despre viitor, care va avea loc pe Str. Stefan cel Mare Nr. 248 (Parcul Municipal), Roman.
Un veac de zoologie in Romania. Amintiri despre viitor dezvaluie publicului amintiri despre personalitati marcante ale zoologiei romanesti din ultima suta de ani: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Bacescu, Nicolae Botnariuc precum si Petre Mihai Banarescu.
Structurata in cinci sectiuni, expozitia elogiaza realizarile stiintifice ale savantilor prin expunerea de imagini inedite din viața acestora, de informatii din biografia lor, de documente, carti sau alte lucrari importante publicate de catre acestia, precum si a unor obiecte care au apartinut celor cinci personalitati.
Expoziția care a fost admirata la Muzeul Antipa, la Muzeul Olteniei Craiova si la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta Galati va fi deschisa pentru vizitare la Complexul Muzeal Judetean Neamt - Muzeul de Stiintele Naturii Roman pana pe data de 27 septembrie 2020.