Miercuri, 12 februarie, intre orele 18:00 si 20:00, IntersecÈ›iile la Antipa il vor avea ca invitat special pe Radu Pana, specialistul in taxidermie al Muzeului Antipa, ce va destainui publicului cateva dintre secretele activitatii lui. Laboratorul de Restaurare â€" Taxidermie are un rol important in conservarea curativa si restaurarea unor bunuri de importanta stiintifica, deoarece timpul isi pune amprenta asupra unor exponate, asa cum sunt cele care au depasit cu mult varsta de o suta de ani.
Daca cercetatorii sunt cei care aduc din teren materiale biologice intr-o stare mai buna sau mai putin buna, taxidermistul este cel care, prin tehnicile de specialitate, da viata multor animale.
Evenimentul face parte din proiectul MyAntipa, un demers de educatie moderna interdisciplinara, in care stiinta, arta, lectura si dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de invatare publicului larg. Proiectul inițiat de BRD, in parteneriat cu Muzeul Antipa, este realizat in colaborare cu scriitoarea si managerul cultural Svetlana Carstean, cunoscuta pentru multiple initiative culturale si educative.
Participarea la eveniment este gratuita, in limita locurilor disponibile. Inscrierile se fac prin completarea formularului de rezervare, pe https://antipa.ro/rezervari.
Detalii: www.antipa.ro