Biletele STB s-ar putea scumpi. Societatea de Transport Bucuresti (STB) a solicitat cresterea tarifului de calatorie la 2,5 lei, in conditiile in care actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani, a declarat, intr-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al STB, Andrei Creci. Directorul STB sustine ca majorarea pretului calatoriei la 2,5 lei ar creste veniturile societatii de transport cu pana la 6-7 milioane de lei. Creci a vorbit si despre planul de investitii al STB pentru 2020. In el sunt vizate cumpararea a 40 de tramvaie de 18 metri, dar si transformarea unor autobuze vechi de 15 ani, in autobuze Euro 6, pe gaz natural comprimat (GPL).
Andrei Creci a spus in interviu ca STB are cel mai mic pret al calatoriei in comun din Europa, iar in privinta costurilor de operare se afla la mijlocul clasamentului comparat cu transportul in comun din celelalte tari. Primaria Capitalei suporta 80% din cheltuielile transportului public, spune Creci.
Andrei Creci declara ca de 11 ani STB a ramas la acelasi pret de 1,3 lei per calatorie in timp ce orase mult mai mici decat Bucurestiul, precum Craiova, au un pret de 2,5 lei.