ANM anunta precipitatii abundente saptamana viitoare, iar in acest weekend se face mai frig. Vin si ninsori, deci pe scurt vom avea un weekend aproape ca de iarna.
Pognoza ANM anunta ca sambata, 30 noiembrie 2019, vremea se racestefata de ziua precedenta devenind normala pentru aceasta perioada in jumatatea de nord a tarii, unde sjnt innorari si local precipitatii slabe sub forma de ploaie, iar pe suprafete mai mici, noaptea, lapovita sau ninsoare.
La munte treptat predomina ninsorile, dar vor fi trecatoare si slabe cantitativ. In sudul si sud-estul teritoriului valorile termice se mentin usor mai ridicate decat mediile climatologice, cerul este temporar noros si pe arii restranse sunt mai ales ploi. Vantul sufla slab si moderat, temporar cu intensificari pe crestele montane, dar pe suprafete mai mici si la cote mai reduse si in restul teritoriului.
Temperaturile maxime se incadreaza intre 4 grade Celsius in regiunile nordice si 14 grade Celsius in Dobrogea si Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -4 si 4 grade Celsius. Izolat se va semnala ceata.
Duminica, procesul de racire a vremii continua si se resimte in toate regiunile, astfel ca valorile de temperatura se situeaza in general in jurul celor climatologic specifice pentru inceputul lunii decembrie, iar local, indeosebi in nord si centru, sub mediile caracteristice datei.
Pe parcursul zilei de duminica, cerul este variabil, cu innorari in primele ore ale intervalului in sudul teritoriului si local in centru, iar in Muntenia pe spatii mici se semnaleaza precipitatii slabe, mixte.
In timpul noptii, cerul se innoreaza, iar in vest, centru si nord si pe arii restranse sunt precipitatii slabe - mixte in Banat si in Crisana si predominant ninsori in Maramures. Vantul sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in zona montana, in special in a doua parte a intervalului.
Temperaturile maxime se incadreaza intre 1 si 9 grade Celsius, iar cele minime de luni dimineata intre -7 si 2 grade Celsius, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se semnalea za ceata.