Duminica, 20 octombrie 2019 avem vreme frumoasa. Avem inca temperaturi de vara si in zilele urmatoare. Cand vor veni totusi, ploile? Conform meteorologilor, a doua jumatate a lunii octombrie aduce temperaturi de vara. Spre finalul lunii, temperaturile incep sa scada si apar ploile.

DUMINICA, 20 OCTOMBRIE 2019

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) da vesti bune: duminica, in tara, vremea va fi deosebit de calda in orele amiezii in jumatatea de vest a tarii, in timp ce, in restul teritoriului valorile diurne se vor situa in continuare peste cele climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, exceptand primele ore ale zilei si din nou cel mai probabil a doua parte a noptii, cand va fi nebulozitate joasa stratiforma sau ceata, local in est si sud-est si pe spatii mici in centru. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 28 de grade, iar cele minime intre 5 si 16 grade, mai coborate in estul Transilvaniei.

LUNI, 21 OCTOMBRIE 2019

Luni, in tara, vremea va fi predominant frumoasa si cu mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta data, chiar deosebit de calda cu precadere in jumatatea de vest a tarii va persista. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu nebulozitate joasa stratiforma sau ceata, local dimineata si pe arii in general restranse in a doua parte a noptii, in zonele joase de relief din est si sud-est. Vantul va sufla slab si moderat.Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 28 de grade, iar cele minime intre 6 si 17 grade, mai scazute in estul Transilvaniei.

SAPTAMANA 21.10.2019 - 28.10.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestui interval la nivelul intregii tari. Regimul pluviometric va fi deficitar in toate regiunile, dar mai ales in zonele montane.

SAPTAMANA 28.10.2019- 04.11.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada pe intreg teritoriul Romaniei, dar mai ales in regiunile sudice. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari.

SAPTAMANA 04.11.2019 - 11.11.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decat cele specifice acestui interval in toate regiunile, dar mai ales in sudul si sud-estul tarii. Regimul pluviometric va fi usor excedentar in regiunile vestice si nord-vestice, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada.

SAPTAMANA 11.11.2019 - 18.11.2019

Mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare local in regiunile extracarpatice si apropiate de cele normale ale perioadei in rest.