Maria Ciobanu este bioenergoterapeut, cu o bogata actvitate practica si teoretica. A scris cateva carti interesante despre bioenergie: Mesagerii Luminii, Alternanta, Dimensiunea IV-TYMM, Bioenergia-Terapie blanda si Miriam. Pe site-ul ei am gasit un articol interesant despre proprietatile vindecatoare ale cristalului de Ametist. Ametistul este o varietate de cuart violet-albastrui. Mineralul are frecvent o culoare violeta, de nuante diferite pana la variante de culoare roz. Culoarea este dispusa neuniform in masa mineralului, astfel apar dungi de nuante mai inchise. Factori determinanti ai culorii sunt realizate prin prezenta ionilor de Fe asezati in structura atomica a retelei tetraedrice. Culoarea ametistului s-ar datora prin inlocuirea unor atomi de siliciu cu atomi de fier, aceasta fiind o teorie controversata. Ametistele se pot transforma prin supunere la radiatie in cristale incolore. Un efect asemanator de schimbare a culorii se realizeaza prin expunerea la soare, sau la caldura un timp mai indelungat mineralului.

9 proprietati vindecatoare ale cristalului de Ametist

1. Protectie

Pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. Este bine sa ai asupra ta o astfel de piatra mai ales daca intri in aceasta categorie de persoane. Rolul de protectie al ametistului este cunoscut de pe vremea celtilor care o considerau piatra druizilor. In India era piatra brahmanilor, in timp ce, in budism, ametistul era perceput drept piatra evolutiei pe treptele spiritualitatii. Despre ametist se crede ca poate transforma energia in iubire si confera o stare de liniste sufleteasca.

2. Stimulator

Stimuleaza capacitatile intelectuale si spirituale ale omului, calitatile psihice, curajul, deschiderea spirituala, sentimentul de multumire, intuitia, bunul simt, capacitatile extrasenzoriale, increderea de sine, respectul pentru propria persoana, farmecul personal, concentrarea, munca sustinuta, capacitatile spirituale. Leonardo da Vinci considera ca ametistul alunga gandurile rele si sporeste inteligenta oamenilor. In Evul Mediu, conducatorii Bisericii Catolice credeau ca ametistul nu numai ca ii apara de vicii, dar ii si ajuta pe preoti sa respecte juramantul de castitate. In cele din urma, ametistul a ajuns sa fie considerat piatra episcopala; in prezent, multi episcopi poarta inele cu ametist. In Tibet, budistii il socotesc o piatra sacra, poarta medalioane din ametist si isi fac adesea matanii din cristale de ametist.

3. Siguranta

Aduce putere, stabilitate, rezistenta, pace, judecata corecta, pace interioara, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protectie, idei noi, o directie in momente de deruta, stabilitate financiara, prestigiu si recunoastere.

4. Combativitate

Combate furia, nerabdarea, cosmarurile, stresul, agitatia, depresia, tristetea, disperarea, lipsa de comunicare.nDatorita efectului de calmare a mentalului, ametistul este o piatra care poate fi folosita in cazul suprasolicitarilor sau al starilor mentale coplesitoare.
Este una dintre cele mai bune pietre care pot fi folosite in caz de tensiuni sau migrene deoarece usureaza anxietatile mentale care tind sa cauzeze aceste suferinte. Violetul ametistului este compus din mai multe nuante de albastru si rosu.mAmetistul este in mod special de mare ajutor persoanelor care sufera in mod curent de cosmaruri. Inainte de culcare puneti un cristal de ametist pe frunte si programati-l sa va protejeze pe timpul somnului. Pe urma puneti-l sub perna si dormiti linistit.

5. Receptivitate

Este foarte bun pentru canalizarea energiilor, la renuntarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependentelor (ametistul ajuta dependentii de tutun, de mancare, de alcool, daca este special programat pentru renuntarea la dependenta), la realizare profesionala, succes in cariera, la obtinerea unei suprematii in fata sexului opus.

6. Mediere

Bun pentru meditatie, rugaciune, post si pentru regresii in vietile anterioare.mAmetistul este una dintre cele mai bune pietre pentru meditatie. Deoarece culoarea ametistului are cea mai inalta vibratie - corespunzatoare celui de-al treilea ochi, puteti aseza o piatra de ametist direct pe acesta zona (in timp ce persoana sta culcata cu fata in sus) pentru a ne insoti in starea de meditatie. Credinta blanda a ametistului potoleste temporar procesele gandirii lumesti ce inunda in mod obisnuit constiinta, astfel ca mintea poate sa experimenteze linistea eterna. Ametistul ghideaza mintea departe de cliseele de gandire egocentriste, ademenind-o catre o intelegere mai adanca. Pe masura ce mintea abandoneaza lupta cu gandurile, licaririle si sugestiile unei cunoasteri elevate incep sa se infiltreze. Energiile ametistului arata mintii cum sa fie umila, deschizand astfel usile catre o minte rafinata.

7. Vindecare

Ajuta aproape in orice vindecare, absoarbe durerea in piatra, protejeaza sanatatea. Vindecarea cu cristalele de ametist este un sistem simplu si puternic care permite terapeutului sa vindece in mod eficient folosind energia cristalelor, chiar si atunci cand pietrele nu sunt prezente fizic. Prin initieri, veti avea acces la energia specifica a cristalelor si veti putea accesa aceste energii. Aceste cristale eterice sunt mult mai puternice decat cele gasite in interiorul Pamantului. Aveti posibilitatea sa le puneti pe corp, in corpul sau in campul aurei. Energia pietrei va disparea atunci cand ea nu mai este necesara.Veti primi informatii cu privire la caracteristicile cristalelor, utilizarea lor, pentru toate nivelurile. Cu ajutorul acestor initieri puteti face o terapie completa cu energia cristalelor eterice, sa creati minunate elixire doar in cateva clipe si chiar puteti sa mariti puterea cristalelor dumneavoastra pe care deja le aveti. Cristalele emit vibratii care intra in rezonanta cu undele organismele noastre, iar cu cat acestea sunt mai apropiate ca lungime de unda, cu atat, efectele benefice sunt mai puternice; pot determina purificarea aurei, deblocarea chakrelor, protectia si energizarea organismului, pot purifica incaperile si indeparta fortele malefice.nTerapia cu ajutorul cristalelor se numeste Cristaloterapie. Este o tehnica straveche, cunoscuta si practicata din cele mai vechi timpuri, pentru protectia impotriva energiilor negative, blestemelor, vrajitoriilor sau farmecelor erau purtate sub forma de amulete sau talismane.nAjutator in caz de insomnie, dureri de cap, ochi, par, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv si sistemul endocrin.

8. Echilibrare

Echilibreaza glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependente periculoase, vicii. Ametistul reflecta o splendida lumina violeta, culoarea specifica centrului corespunzator celui de-al treilea ochi. Este culoarea care poate fi vazuta cu ocazia unor apusuri de soare mai deosebite, atunci cand amurgul transforma lumina zilei in intuneric.nEste culoarea care simbolizeaza trecerea constiintei de la starea normala, de veghe, la zonele crepusculare ale starilor elevate de constiinta. In acele momente incantatoare cand energia se ridica, ametistul reveleaza esenta magicului, abilitatea de a transforma iluzia in realitate.bIata legatura acestei pietre si cu compartimentul fizic al structurei energetice a omului si mai jos vedeti si spectrul de culori al pietrelor.

9. Regenerare

Ajuta la regenerarea tesuturilor. S-ar putea sa vina ca o surpriza pentru unii, dar starea implicita a corpului este una de neincetata regenerare. Fara procesul similar flacarii, de preschimbare celulara continua in cadrul corpului - viata si moartea intretesute fara incetare - miracolul corpului uman nu ar exista. Totusi, pe timpul bolii, procesele regenerative sunt depasite de cele degenerative. Acesta este locul unde medicina poate realiza cea mai nobila trasatura a ei, impingand corpul inapoi in echilibru cu alimente, plante, nutrienti, energii vindecatoare, adica intentie de a vindeca. Cu ajutorul terapiei cu cristale se intervine semnificativ in procesul de regenerare al celulelor din organism. Mai ales si cu un cristal bine ales, purificat dar si energizat se pot obtine rezultate maxime.

(Sursa: bioenergoterapeut.ro)