AmosNews: [email protected] ( 6 - 12 Mai)
- Evenimentul saptamanii, intampinat cu sperante si dezamagiri de politicieni si public, a plutit ca un nor toxic deasupra tuturor celorlalte evenimente .
- In Afganistan au fost raniti alti doi militari romani. Intr-un accident de masina, in interiorul bazei. Talibanii nu au avut nicio vina.
- Presedintele si-a numit cu grabire judecatorul SAU la Curtea Constitutionala in persoana Siminei Tanasescu, fosta sa consiliera, demisionata dupa scandalul presiunilor asupra judecatorului Petre Lazaroiu, al carui loc il si ocupa .
- Petre Daea anunta, dupa ce s-a consultat cu Dragnea, ca subventia la usturoi va creste de trei ori. In nadejdea ca si importurile din China vor scadea de tot atatea ori.
- Sorin, prietenul necunoscut al lui Basescu, a fost condamnat la 5 ani inchisoare. Este vorba despre Blejnar, fostul sef al ANAF.
- In fata nedumeririlor lor legate de absenta premierului la summit-ul sibian, Iohannis ia atitudine si spune cu emfaza ca presedintele este reprezentantul tarii in Consiliu. Este summitul MEU!
- In timp ce Comisia Europeana revizuieste cresterea economica a Romaniei de la 3,8 la 3,3%, Comisia de Prognoza apreciaza ca aceasta va fi de 5,5% in acest an.
- Avem cu ce ne mandri la nivel European: suntem cei mai buni la dans sportiv!Romania este din nou campioana europeana, detinatoarea titlului de continental la Dans Sportiv pe Echipe Nationale impunandu-se clar si la ediaia 2019 a acestei competitii, desfasurate pe 4 mai la Bucuresti, in Complexul Sportiv Apollo.
- In fata reprosurilor legate de caderile de grindina, ministrul Petre Daea face o precizare de bun simt: antigrindina functioneaza acolo unde sunt instalatii. Iar instalatii nu sunt inca peste tot.
- UDMR se pronunta ferm impotriva unei Europe cu mai multe viteze. Una singura ajunge
- In sfarsit MAE s-a miscat si a propus rechemarea in tara ambasadorului Maior din SUA, acuzat de actiuni de politie politica in Comisia SRI. Externele propun, dar Iohannis e cel care dispune.
- Dosarul Mineriadei mai are de asteptat. Curtea de Casatie a constatat nulitatea rechizitoriului si l-a trimis inapoi la Parchet.
- Lui Iohannis poti sa ii fluturi si un tramvai, ca el tot despre Dragnea si guvernarea esuata vorbeste. A facut-o si la BEX-ul liberalilor, la care a participat in calitatea sa de presedinte echidistant.
- Liberalii pot sa doarma linistiti: Guvernul a anuntat ca nu a modificat conditiile de desfasurare a referendumului. Mai ales cvorumul, de care se temeau acestia @ 21 de sefi de stat prezenti la Sibiu au semnat Apelul Comun pentru Europa. Sase dintre state erau reprezentate de premieri care nu aveau drept de semnatura.
- De la o adunare populara Liviu Dragnea transmite un mesaj cu talc: Celebram victoria asupra Germaniei! Naziste, bineinteles.
- Iohannis face lumina in controversata chestiune a admiterii in Schengen si a eliminarii MCV: aici nu se discuta asa ceva! Dar unde? Tot el ne-a impuiat capul cu fagaduiala ca presedintia si summit-ul vor insemna finalul suferintelor noastre europene, iar cand s-a evit prilejul, a pus batista pe tambal si a discutat generalitati .
- De unde Carmen Dan concluzioneaza ca se spala pe maini precum Pilat. Baiatul acela din Pont, trimis in Iudeea sa ii ajute pe evrei sa se integreze in Imperiul Roman.
- Iohannis da replica spunand ca treaba asta ar fi trebuit sa o faca chiar doamna Dan la reuniunile JAI, ignorand faptul ca pe perioada presedintiei nu se puteau face demersuri partizane la aceste niveluri.
- Presedintele adreseaza Europei un apel patetic: sariti frati europeni, asistam la un asalt impotriva statului de Drept!
- Iar fratii raspund cu promptitudine, de la reuniunea popularilor transformata intr-o veritabila tribuna a mesajelor antiromanesti.
- Robert Daul, uitat in fotoliul de presedinte, se burzuluieste si da asigurari bietilor liberali ca nu o sa lasam actiunile PSD si ALDE sa strice luminosul viitor al Romaniei.
- La randul, Manfred Weber, care se si vede sef al Comisiei (desi mai e mult pana acolo, daca e sa ne luam dupa Macron) ii atentioneaza pe romani ca socialistii si aldistii din Romania nu au nici un rol in partidele de la nivel european si ca, prin urmare, nu are niciun rost sa fie votati, in timp ce liberalii ar sti ce sa faca cu voturile.
- Mutter Angela da un mesaj mai optimist: este o zi importanta pentru presedintia Romaniei - zice dansa, fara sa se precizeze de ce.
- De prin tara, pe unde participa la mitinguri, hartuita de batalioanele de asalt drogate ale opozitiei, Viorica Dancila spune ca a avut solicitari pentru a se intalni cu omologi prezenti la summit, dar ca nu le-a putut onora din motivele stiute.
- Dupa suetele la nivel inalt si fotografiile de familie, liderii prezenti la Sibiu au semnat o declaratie pritocita la Berlin, dar la care a contribuit un pic si neamtul nostru, cu angajamente generale si pe termen lung. Valabile pentru viitoarele Comisii si Consilii.
- Comentatorii au apreciat declaratia ca o frectie la ambele picioare de lemn ale actualei Uniuni.
- O veste din Madagascar: Mazare a fost retinut de autoritati. Pentru a fi extradat mulgasilor trebuie sa li se trimita o traducere a celor 500 de pagini ale dosarului, in doar doua zile! @ Ceva din disputele din spatele usilor inchise ale se summit-ului a razbatut in presa. Macron declara ritos ca nu e de acord cu actualul sistem de numire a sefului Comisiei pentru ca alegerile europene vizeaza persoane si nu grupari de partide. Adica romanii, fie ei si liberali, nu il voteaza pe Weber .
- CNSAS a descoperit noi documente din care reiese ca Basescu a facut politie politica. Acesta le da cu tifla: nu am semnat nimic! Nu zice ca n-a facut, dar ca lipseste dovada @ M ADR si Bio Romania au semnat un acord prin care se va reduce TVA la produsele alimentare romanesti de la 9 la 5%.
- Revenit la preocuparile sale cotidiene, Iohannis reclama la CCR modificarile Codului Penal. Intre timp mai participa la noi lansari ale celei de a treia sa carti. La Iasi, unde Toader i-a refuzat accesul la Universitate, a fost nevoit sa se duca la Teatru ca sa dea autografe. Ministrul Breazu s-a intrebat retoric cine a scris de fapt cartea si cu ce bani a fost tiparita, dar n-a primit nici un raspuns.

(AMBIDEXTRU)