g4media.ro: Iohannis va declara 2019 Anul omagierii victimelor comunismului
Presedintele Klaus Iohannis va declara anul 2019 drept Anul omagierii victimelor comunismului intr-o ceremonie publica ce va avea loc luni, 20 mai 2019, la Palatul Cotroceni, in contextul implinirii a 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, potrivit unui comunicat al institutiei. E primul eveniment dintr-un program care se va desfasura pe toata durata anului.
- La 30 de ani de la Revolutia sangeroasa din 1989, presedintele Klaus Iohannis considera prioritare asumarea corecta a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor si crimelor comunismului, precum si consolidarea democratiei, se arata in comunicatul citat.
La ceremonia 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989. 2019 - Anul omagierii victimelor comunismului vor participa fosti detinuti politici, disidenti anticomunisti, revolutionari, urmasi ai familiilor eroilor martiri din Decembrie 1989, reprezentanti ai autoritatilor publice centrale, reprezentanti ai societatii civile, precum si jurnalisti.
Saptamana trecuta, fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, Leontin Iuhas, a anuntat ca refuza invitatia pe care i-a adresat-o presedintele Klaus Iohannis de a participa, pe 20 mai, la ceremonia publica de comemorare a revolutiei din Decembrie 1989. El a spus ca nu vrea sa participe la un miting electoral.

(Sursa: g4media.ro)