Revista Teo: Scapa de raceala si de sinusurile inflamate in doar 24 de ore! 3 remedii care NU dau gres (Autoare: Mirabela Vlad)
In sezonul rece, multe persoane se confrunta cu probleme ale sinusurilor si cu inflamatie a gatului. De asemenea, aproape ca nu este persoana care sa nu treaca macar o data in timpul iernii printr-un episod de raceala. Pe piata exista numeroase tratamente pentru a trata toate aceste probleme de sanatate, insa acestea nu functioneaza pentru toata lumea si, de asemenea, pot avea si efecte adverse. Iata mai jos cateva remedii pe care le poti incerca si care te ajuta sa iti cureti sinusurile, sa lupti impotriva racelii si a flegmei. Atunci cand avem o raceala sau o infectie a sinusurilor, organismul incepe sa produca mai mult mucus decat ar face-o in mod normal, pentru a scadea numarul invadatorilor virali sau bacterieni.

Iata primul remediu, care te scapa de raceala in numai 24 de ore

- o jumatate sau o cana de suc de ananas
- un praf de ardei iute cayenne
- 1/2 jumatate de lingura de otet de mere
- 1 lingurita de miere.
Se pun toate aceste ingrediente intr-o cratita si se incalzesc, apoi se consuma cat este cald. Acest remediu are proprietati antiinflamatorii. Calmeaza durerea de gat. Fiind bogat in vitamina C, ajuta la intarirea sistemului imunitar. Otetul de mere ajuta la alcanilizarea organismului, iar ardeiul iute ajuta in cazul ametelii si a febrei.

Al doilea remediu

- 1 lamaie
- putin ardei iute
- 2 cm de radacina de ghimbir
- 1 picatura de extract de menta
- 1 - 2 picaturi de stevie, optional.
Se pun intr-un blender ghimbirul si lamaia. apoi se adauga ardeiul iute si menta. Se agita bine, apoi se adauga apa fierbinte, pana se dubleaza cantitatra.

Al treilea remediu

- 1 lingura de suc de lamaie
- 1/4 lingurita de turmeric
- 1/2 lingura de miere
- 1 praf de scortisoara
- 1/2 lingura de ghimbir ras
- 1/2 lingura otet de mere.
Se adauga ingredientele intr-o cana cu apa fierbinte si se amesteca bine, apoi se consuma imediat. Daca ai probleme cu stomacul, evita sa adaugi ghimbir.