LIBERTATEA: Lazare, vino afara! PAH, despre procurorul general al Romaniei (Autor: Patrick Andre de Hillerin)
Patrick Andre de Hillerin si-a exprimat opinia in ziarul Lbertatea, despre procurorul general Augustin Lazar. Si anume ca insul este o ilustrare a abjectiei morala, un ticalos care a slujit cu ravna regimul dictatorial ceausist. Puteti citi in continuare un articol exceptional, scris cu mult curaj si talent de Patrick Andre de Hillerin, care pune punctul pe i: Lazar a pactizat cu tortionarii regimului dictatorial, cu cei care au omorat oameni.

xxx

Cam asta a fost Augustin Lazar pentru comunism: un stalpisor. Nu a avut destul timp pentru a ajunge un pilon, dar s-a zbatut, a dat din coate si a ajuns stalpisor al unui regim dictatorial.
- Si a iesit mortul, fiind legat la picioare si la maini cu fasii de panza si fața lui era infasurata cu mahrama. Iisus le-a zis: Dezlegați-l si lasați-l sa mearga (Sfanta Evanghelie dupa Ioan).
Iisus facea minuni, ca aceasta. Invierea lui Lazar. Noi insa nu suntem de spita divina si nu ne este ingaduit sa purcedem la PR stunt-uri care ar putea pune bazele unor noi religii. Noi nu trebuie, nu avem datoria, ar trebui sa nu vrem sa-l inviem pe Lazar. Desi Lazar al nostru nu este nici legat la picioare si la maini cu fasii de panza, fata lui nu este infasurata cu mahrama. Lazar al nostru este, la aproape 30 de ani de la revolutie, o relicva. O ramasita. Stiti stalpisorii aia enervanti de pe unele trotuare ale patriei? Aia care nu ne lasa sa parcam, ca nesimtitii, peste tot pe unde am vrea? Alea sunt bune, sunt OK, ne civilizeaza. Dar cam asta a fost Augustin Lazar pentru comunism: un stalpisor. Nu a avut destul timp pentru a ajunge un pilon, dar s-a zbatut, a dat din coate si a ajuns stalpisor al unui regim dictatorial. Augustin Lazar este, inainte de toate, un om de cariera. Nu neaparat un profesionist, ci un carierist. Ca nu este profesionist ne spune el insusi, atunci cand declara ca nu prea-si facea treaba ca sef al Comisiei de eliberare conditionata de la Aiud. Semna, cumva, ca primarul. Dar, semnand asa, neinteresandu-l ce semneaza si ajutand, ca stalpisor, regimul, Augustin Lazar a ajuns departe. Pas cu pas. Patrick André de Hillerin Pentru unii dintre noi este inexplicabil cum, dupa 30 de ani de la Revolutie, avem inca in functii importante oameni care au fost stalpisori ai dictaturii. Oameni care in 1989 aveau 18 ani ar putea fi, azi, procurori generali ai Romaniei. Fara sa fi pactizat o singura clipa cu regimul care a omorat zeci de mii de oameni. Dar, iata, oamenii care aveau 18 ani in 1989, care erau destul de neatinsi si de nepatati, care puteau incepe Facultatea de Drept in 1990 nu sunt procurori generali ai Romaniei. Poate nu sunt, pentru ca n-au fost indeajuns de servili, de lingai, de inchizatori de ochi la abuzuri. Dar nu-i nimic. Il avem pe Lazar. Mort moraliceste, legat la maini si la picioare cu fasii de panza, cu fata infasurata intr-o naframa plina cu vopsea intinerinda de par. Ce om demn, ce barbat, ce ticalos. Vino afara, Lazare. Invie! Fii om, o data in viata, si da-ti demisia pentru ca ai fost robot cand nu trebuia. Nu, n-o sa vedeti. Iisus a murit acum 1986 de ani, iar de atunci minunile sunt din ce in ce mai rare.