www.libertatea.ro informeaza: Primaria Capitalei vrea sa aloce in acest an 53 de milioane de lei pentru biserici. Din aceasta suma, 20 de milioane de lei vor fi destinati Catedralei Mantuirii Neamului, dupa cum reiese din proiectul de buget pentru anul 2019. Primsria Municipiului Bucuresti va aloca aproape 53 de milioane de lei pentru 100 de biserici din Capitala, dintre care 20 de milioane de lei vor merge catre Catedrala Mantuirii Neamului.
Suma de 20 de milioane este prevazuta in doua transe egale, respectiv 10 milioane pentru Catedrala Mantuirii, iar alte 10 milioane pentru Patriarhia Romana, relateaza Mediafax.
In cazul ambelor proiecte, obiectul mentionat este finalizarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului. Cifrele Catedralei Mantuirii Neamului. Cat de mare a fost investitia comparativ cu alte proiecte din Capitala. Din suma de 53 de milioane de lei, sunt prevazute cateva sute de lei pentru lucrari de reparatie la Palatul Patriarhiei, insa, anul acesta, aproape 100 de biserici vor primi, in medie, suma de 300.000 de lei. Proiectul de buget se afla in prezent in dezbatere publica.
La sfarsitul acestei luni, acestea urmeaza sa intre pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) pentru a fi aprobat. Catedrala Mantuirii Neamului, in cifre.
Recordurile pe care le detine. E mai inalta decat Casa Poporului si are cel mai mare clopot din lume In decembrie 2018, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat alocare a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Cu banii alocati la acea vreme prin rectificarea bugetara, bugetul alocat de Primaria Capitalei lucrarilor la Catedrala a ajuns la 45 de milioane de lei. Pentru Catedrala Mantuirii Neamului s-au cheltuit pana in la sfarsitul anului 2018 peste 110 milioane de lei. Din aceasta suma, 75 la suta sunt fonduri de la stat, respectiv de la Primarii si de la Guvern. Catedrala Mantuirii Neamului a fost sfintita pe 25 noiembrie 2018 de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu si Patriarhul Daniel. Aproape 20.000 de bucuresteni si peste 30.000 de pelerini veniti din toata tara au participat la slujba de sfintire a lacasului de cult.