Tanara Emiliy O'Connor calatorea de la Birmingham spre Tenerife in data de 2 martie 2019, atunci cand echipajul aeronavei Thomas Cook Airlines i-a spus ca felul in care este imbracata este motiv de ofensa. Ea era imbracata cu o bustiera neagra, considerata nepotrivita. Tanara de 21 de ani purta pantaloni cu talie inalta si un crop top.
- Cand m-am imbarcat in Birmingham spre Tenerife, cei de la Thomas Cook mi-au spus ca ma dau jos din avion daca nu pun ceva pe mine, pentru ca ii ofensam pe ceilalti calatori si eram neadecvata. Patru membri ai echipajului erau pe langa mine sa imi ia bagajul si sa ma dea jos din avion, a scris femeia pe Twitter.
Aceasta a spus ca a purtat outfit-ul si in aeroport, dar numai cand a ajuns in avion, chiar inainte de decolare, i s-a spus asta. O'Connor s-a ridicat in picioare si i-a intrebat pe ceilalti pasageri daca se simt ofensati de felul in care este imbracata, insa nu a primit niciun raspuns. Managerul zborului nu a fost impresionat si, potrivit tinerei, i-a spus sa puna o jacheta pe ea sau va fi data jos din aeronava. Apoi i-a luat bagajul. Tanara a imprumutat o geaca de la vara ei, care se afla pe un loc situat in fata avionului. Aceasta sustine ca a fost supravegheata pana s-a imbracat. CNN a contactat-o pe tanara pentru a afla mai multe informatii despre incident. Emiliy O'Connor le-a dezvaluit reporterilor ca reprezentantii Thomas Cook au luat legatura cu ea si si-au cerut scuze pentru incident. Emily a incercat sa se apere, insa a sustinut ulterior ca personalul avionului a atacat-o verbal. La fel si unii pasageri.
- Taci din gura, femeie patetica, i-ar fi spus un pasager.
- Au facut comentarii la microfon despre mine si m-au lasat sa tremur suparata, a relatat tanara.
In cele din urma, chiar Emily a decis sa rezolve situatia si i-a cerut verisoarei sale o haina cu care s-a imbracat. Ulterior, compania aeriana a dat un mesaj in care a criticat modul in care angajatii au rezolvat problema.
- Ne pare rau ca am suparat-o pe domnisoara O'Connor. Este evident ca am fi putut actiona mai bine in aceasta situatie. La fel ca alte companii aeriene, avem o politica in ceea ce priveste tinutele purtate de pasageri. Aceasta se aplica in mod egal barbatilor si femeilor de toate varstele, fara discriminare. Echipajele noastre au sarcina de a implementa aceasta politica si fac si greseli, se arata intr-un comunicat al Thomas Cook publicat de CNN.
- Liniile aeriene au totusi o politica vestimentara, care se aplica atat barbatilor, cat si femeilor, de toate varstele, fara discriminare, au spus reprezentantii Thomas Cook.
Aceasta politica privitoare la tinuta pasagerilor spune ca acestia nu au voie sa se imbarce in tinute neadecvate, inclusiv haine cu sloganuri sau mesaje care pot ofensa, si nu li se va permite sa calatoreasca daca nu se schimba. De asemenea, pasagerii trebuie sa fie incaltati pe toata durata zborului.