AmosNews: Razbunarea Kominternului (Autor: Octavian STIREANU)
Partea I
Un act de inalta recunoastere morala si stiintifica a fost, in sfarsit, indeplinit luni, prin acordarea titlului de Doctor Horius Causa domnului Frans Timmermans, prim-vicepresedinte ale Comisiei Europene. Institutia care a sesizat indolenta romanilor in a-i arata mai din timp si in mod plenar d-lui Frans - pe numele intreg FRANCISCUS CORNELIS GERARDUS MARIA TIMMERMANS - intreaga lor recunostinta este nimeni alta decat SNSPA, scoala devenita cu timpul un apendice congenital al faimoasei ACADEMII DE STIINTE ALE SECURITATII NATIONALE (ASSN), ambele fiind conduse de acelasi rector, reputatul om de stiinta Remus Pricopie. Neintelegand mandria patriotica a prilejului de a avea in mijlocul nostru o personalitate stralucita cum este dl. Frans, niste carcotasi au afirmat ca evenimentul ar fi aratat, in toata splendoarea lui, un pupincurism dambovitean chiar sub ochii lui Timmermans, fiind totodata ocazia perfecta ca personaje obscure din arealul dambovitean sa isi arate importanta. Acesti clevetitori de ocazie, in loc sa vada substanta ideatica a operei teoretice, activitatii practice si actiunii revolutionare ale proaspatului DHC, insista, in mod samavolnic, pe faptul total secundar ca, pe primul rand al salii, au fost pusi pe aceeasi linie serviciile cu politicienii, referindu-se la alaturarea in public, nu numai pe la diverse vile, a camarazilor de idei si de fapte, COLDEA si PONTA. Tot cu acel prilej, fostul director-adjunct al SRI si lider al grupului autointitulat Noi suntem Statul!, Florian Coldea s-a intretinut cu liderul Comisiei Europene minute in sir, consemneaza presa, ca si cum ar fi ceva nou ca marile spirite se intalnesc.
- Poate asa a vazut si Timmermans cum sta treaba cu statul de drept in Romania, se mai mentioneaza in text.
Inalta innobilare academica acordata d-lui Frans reprezinta o recunoastere a devotiunii cu care acest neobosit demnitar pan-european face galerie poporului roman in alergarea acestuia pe calea statului de drept.
- Alergam un maraton si acum suntem pe ultima suta de metri a acelui maraton, ne spune dl Frans. Mesajul meu este: continuati sa alergati, dar nu in directia gresita! Alergati in continuare catre finish-ul maratonului, pentru ca aproape am ajuns acolo. Mai sunt doar cateva recomandari ale Comisiei care inca trebuie indeplinite, insa nu va opriti, nu stati locului, nu incepeti sa alergati in directia opusa!, ne indemna dl. Frans, anul trecut, agitandu-si vuvuzeaua in tribuna de la Bruxelles.
Clarviziunea politica domniei sale de a vedea in aceasta cursa de maraton unde e linia rosie si unde cea verde, cand sunt pasi inapoi si cand inainte etc merita cu prisosinta acest titlu stiintific din partea reputatei SNSPA. Cu atat mai mult cu cat dl. Frans nu se multumea doar sa ne transmita, periodic, minutul si scorul din raporatele MCV, dar isi manifesta si bunavointa de a sufla in panzele poporului, pentru a-l impinge cat mai repede la finis:
- De ce atunci cand puteti la cale o legislatie noua nu veniti inainte sa ne sfatuim, sa ne cereti acordul, sa ne cereti parerea? Ca sa nu mai faceti pasi in directia gresita, ne reprosa, pe buna dreptate, Invatatorul de sub proaspata sa tichie de DHC.
Desigur, mai sunt si alti carcotasi care considera ca din opera teoretica a d-lui Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans lipsesc o multime de lucruri care ne cam taie respiratia in maratonul pe care suntem pusi sa-l alergam. Un comentator tv:
- Exista toate documentele, protocoalele secrete intre Securitate si procuratura, achitarile, filmarile cu Onea, cu Portocala, toate nebuniile care s-au intamplat in Romania. Domnul Timmermans refuza sa vada toate aceste lucruri, cand refuza sa recunoasca macar esecul MCV. Au facut MCV-ul 11 ani si nu au descoperit protocoalele! Cat continui sa discuti in zona asta? Ca nici sa discut la nesfarsit cu usa de la frigider, scria respectivul comentator, desigur, ingrat si rauvoitor, pe deasupra aflat si in tribuna.
Altii, si mai grav, i-au facut d-lui Frans plangere penala la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, pentru falsificarea Raportului MCV pe anul 2018. Dosarul are nr.295/P/2019 si ramane in nelucrare pentru ca dl Frans are deocamdata imunitate, dar se intelege ca aceasta jenanta situatiune n-a reprezentat vreun impediment pentru elita SNSPA in a-i acorda impricinatului un inalt titlu academic. Descalecarea d-lui Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans la Bucuresti a imbinat utilul cu placutul. Adica, domnia sa n-a venit doar pentru acadelele de la SNSPA, ci a venit cu treaba serioasa, inmanand premierului Romaniei o noua lista cu probleme si conditii pe care biata noastra tarisoara trebuie sa le indeplineasca in maratonul ei fara sfarsit spre statul de drept. E adevarat ca, in orbecaiala noastra nepriceputa prin hatisul tranzitiei, riscam sa fim deviationisti de la linia Bruselului si, de aceea, astfel de busole cum au fost cele 11 puncte date de Barroso lui Ponta sau listele de conditii transmise periodic Guvernului Romaniei de catre dl Frans au rolul de a ne tine pe calea cea dreapta.

(Va urma)