G4MEDIA.RO: Oana Bogdan, membra in conducerea PLUS, numita de Ciolos roata motrice din spatele partidului: Cred ca un pas important al omenirii va fi cel al renuntarii la proprietate / Am fi mai buni daca nu am avea proprietati si am trai in grupuri in loc de cupluri (Autor: MATEI ALEXANDRU)
Oana-Maria Bogdan, membra in conducerea centrala a PLUS si despre care Dacian Ciolos sustine ca este roata motrice din spatele partidului, este promotoarea unor idei precum desfiintarea proprietatii private si renuntarea la viata de cuplu in favoarea traiului in grup.
- Cred ca un pas important al omenirii va fi cel al renuntarii la proprietate. Cand nu vor mai exista teritorii care sa apartina unui om, trib, neam sau corporatie, vom reusi sa convietuim armonios pe planeta Pamant. Eu am incredere ca acest lucru se va intampla in timpul vietii mele, a fost comentariul Oanei-Maria Bogdan la o postare despre Ziua Nationala, pe 1 decembrie 2018. Comentariul a fost semnalat de sociologul Andrei Tiut pe pagina de Facebook.
Ideea renuntarii la proprietate a fost reluata de Oana Bogdan si intr-un interviu acordat unei publicatii belgiene si postat pe contul sau de Facebook.
- As desfiinta agricultura si nu as domestici animalele. Cred ca am fi oameni mult mai buni daca, in calitate de descendenti ai vanatorilor si culegatorilor, nu am avea proprietati si am trai in grupuri in loc de cupluri, a fost raspunsul Oanei Bogdan la intrebarea ce ar schimba daca ar avea puterea sa schimbe trecutul.
Ea a fost si taxata pentru ideile pe care le promoveaza.
- Mergeti la Sighet si maturizati-va. Sau la Aiud, Pitesti, Periprava. Aveti habar ce a insemnat abolirea proprietatii private? Cum s-a facut fiindca e unicul mod in care se poate face? Ati aflat ce le facea tortionarul comunist Frant Tandara celor care se opuneau convietuirii armonioase? Nu v-ar fi rusine, i-a scris intr-un comentariu tot pe Facebook Bogdan Budes.
Oana-Maria Bogdan a fost aleasa membra in Biroul National al PLUS, partidul condus de Dacian Ciolos. Ea este aproape nelipsita din deplasarile pe care Ciolos le face in tara. De altfel, fostul premier considera ca Oana Bogdan a fost si este roata motrice in jurul careia s-a construit echipa executiva care a dat forma si substanta proiectului politic RO+ devenit, mai apoi, PLUS.
Caracterizarea facuta Oanei Bogdan de catre Dacian Ciolos:
Oana-Maria Bogdan este genul de femeie de care politica romaneasca are nevoie pentru a capata substanta, omenie si justete. E persoana cu cea mai mare capacitate de munca creativa si ordonata pe care o cunosc. In vara lui 2016, venea in guvernul pe care l-am condus ca secretar de stat responsabil cu patrimoniul la Ministerul Culturii. A fost suficienta o ora de discutii despre modul in care patrimoniul material si cel imaterial pot oferi valoare societatii si pot contribui la dezvoltare, pentru a intelege ca am de-a face cu o femeie nu doar foarte competenta, care vorbea din propria-i experienta (arhitect consacrat in Bruxelles, membru al Comisiei de experti UNESCO al orasului Bruges), dar si cu o vizionara si o inovatoare pe care nimic nu o poate impiedica sa transforme visurile in realitate. Acea prima impresie s-a transformat in certitudine in 2017, cand a decis sa fie unul dintre initiatorii Platformei civice Romania 100 si apoi, in 2018, unul dintre cei noua fondatori ai proiectului politic RO+ care s-a concretizat, acum doua luni, in PLUS. Iar la inceputul anului trecut, a lasat propriul birou de arhitectura si urbanism din Bruxelles pe mana salariatilor si s-a intors in Romania. A fost si este roata motrice in jurul careia s-a construit echipa executiva care a dat forma si substanta proiectului politic RO+ devenit, mai apoi, PLUS. Oana are o capacitate innascuta de a atrage oameni inovatori, entuziasti, determinati, cu spirit de echipa. Si face asta pentru ca detine ea insasi aceste calitati. Ea este, acum, membru al Biroului National al partidului, responsabila cu inovarea si cu integrarea ideilor care - aparent disparate - capata coerenta si directie clara atunci cand ajung pe mana ei. Cu toate ca ar fi avut profilul perfect, a decis sa nu candideze la europarlamentare, pentru a se dedica in totalitate construirii partidului si, prin asta, proiectului prin care Romania poate deveni o tara din care nu doar sa nu vrei sa pleci, dar o tara in care sa te intorci - asa cum a facut-o si ea. Oana este un arhitect vizionar, pentru care forma lumii construite de om trebuie sa reflecte armonia interioara din noi insine. De aici, si preocuparea sa constanta pentru Om si pentru bunastarea lui.

(Sursa: g4media.ro)