STIRIPESURSE: Intrare gratuita pentru domnisoare si doamne la Muzeul Antipa de 1 Martie (Autor: Mihai Cistelican)
Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa anunta ca de 1 Martie doamnele si domnisoarele pot vizita gratuit institutia, informeaza News.ro.
In aceasta perioada, vizitatorii pot admira doua expozitii temporare care vorbesc despre trecut si viitor.
- Expozitia Un veac de zoologie dezvaluie amintiri despre personalitati marcante ale zoologiei romanesti din ultima suta de ani, care au influentat viitorul acestei stiinte: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Bacescu, Nicolae Botnariuc precum si Petre Mihai Banarescu. Structurata in 5 sectiuni, expozitia elogiaza realizarile stiintifice ale celor cinci savanti prin expunerea de imagini inedite din viata acestora, de informatii importante din biografia lor, de documente, carti sau alte lucrari importante publicate de catre acestia, precum si a unor obiecte care au apartinut celor cinci personalitati.
- Cea mai recenta expozitie temporara este cea realizata de studentii sectiei de grafica de la UNArte (clasa conf. univ. dr. Stela Lie), care au desenat de-a lungul timpului in cadrul Muzeului, folosind natura ca subiect. Lucrarile lor sunt reunite intr-o expozitie care este organizata in doua sectiuni. In biblioteca din Sala Cabinet Gr. Antipa sunt prezentate desene orginale, in timp ce in Sala Specii Sinantrope este prezentata o instalatie formata din numeroase reproduceri de desene, la scara redusa, care sugereaza complexitatea si diversitatea naturii.
Vineri, intre orele 10.00 - 18.00 (ultima intrare se face la ora 17.00) intrarea la muzeu este gratuita pentru doamne si domnisoare.

(sursa: stiripesurse.ro)