MAGAZIN: Tehnici ale spionajului prin clarviziune (Autor: Dan D. Farcas)
Explorarea fenomenului de extracorporalitate incepe de la cercetarile lui Robert A. Monroe, acesta descoperind in anul 1958 faptul ca se poate disocia de corpul sau fizic. El a inceput experimentele legate de acest lucru la inceputul anilor saptezeci, intemeind faimosul Monroe Institute din Afton. El si-a castigat reputatia datorita studiilor sale cu privite la efectele pe care le au undele sonore asupra mintii umane. Experienta parasirii corpului a intrat in literatura de specialitate sub numele de OBE, Monroe explicand faptul ca persoana care experimenteaza acest fenomen stie ca se gaseste in afara corpului sau fizic, dar in acelasi timp isi da si seama ca nu viseaza. Mediumul isi paraseste corpul sub forma unei dubluri numita corp astral. Sub forma corpului astral, el reuseste sa auda si sa vada lucruri pe care le poate relata si care, verificate ulterior, pot fi demonstrate, fiind un lucru clar faptul ca persoana respectiva a auzit si vazut niste lucruri reale. Experientele extracorporale ale lui Monroe par a fi demne de incredere, cu toate ca acestea sunt greu de tradus intr-un limbaj obisnuit. La proiectele acestui cercetator au fost atrase si medium-uri celebre, printre care si Ingo Swann. El si-a descoperit inca de tanar capacitatea de clarviziune, el supunandu-se unor experimente riguroase in New York. El era pus sa citeasca simboluri ascunse in cutii bine sigilate, iar succesele, precum si insuccesele sale erau verificate, dar cu toate acestea, ele depaseau foarte mult coincidenta. La Stanford Research Institute din Menlo Park se desfasurau diverse experimente prin metoda clarviziunii, respectiv remote viewing. Prin aceasta metoda putea fi vazut cu usurinta orice punct din lume, atata timp cat erau date coordonatele geografice ale locului respectiv.

Capacitati misterioase

S-au studiat astfel capacitatile misterioase a unor subiecti de a se deplasa cu gandul in diverse locuri indepartatesi de a relata ceea ce vad. Aceste experimente se desfasurau in acelasi timp si in URSS. Atat in URSS, cat si in SUA, metodele de vizualizare erau concepute special pentru a spiona prin intermediul clarvazatorilor instalatiile militare a celorlalte parti. Avand in vedere ca rusii aveau un succes mult mai mare Putthof a demarat la institutul Stanford proiectul SCANATE. El a reusit sa pregateasca 12 persoane capabile sa vada la distanta. Initial atat rusii, cat si americanii acceptau doar persoane care aveau acest dar al clarviziunii si al dedublarii. S-a pus insa la punct chiar si o tehnologie a clarviziunii, prin intermediul careia orice persoana, daca se antrena corespunzator, putea sa se bucure si ea de clarviziune. Se putea astfel transpune astral intr-un punct ales pe glob. Aceste persoane reuseau sa vada si sa descrie atat locuri, cat si documente secrete sau instalatii. Tehnica CRV de pregatire era realizatya din trei faze: Exercitii de meditatie care implinesc, dar si largesc campul constiintei, aceasta intrand in armonie cu subconstientul. Aceste exercitii pleaca de la faptul ca oamenii nu se pot folosi de aceasta abilitate datorita faptului ca aceasta constiinta nu le da voie sa acceseze etajele inferioare ale mintii. Se recurge astfel la ionceput la tehnici de meditatie transcedentala. Se presupuen astfel ca persoanele care doreau sa se bucure de acest dar, trebuiau sa practice in fiecrae zi 20 de minute de meditatie, indrumate de catre un instructor. Erau prevazute si alte operatii ce trebuiau fi facute pe langa acest tip de meditatie.

Sincronizare cu gandul

In a doua faza, subiectul va trebui sa treaca prin diverse tehnici noninvazive de control, acesta sincronizandu-si frecventele creierului. Institutul condus de Monroe a puss la punct aceste tehnici. Pentru a se obtine efectul dorit intr-o ureche se introducea un sunet cu o frecventa de 100 Hz, iar in cealalta ureche se introducea un sunet cu o frecventa de 104 Hz. Se produceau astfel efecte electrochimice diferite in creier, de aceea s-au incercat diverse frecvente, obiectivul fiind de a produce efectul electrocefalogramelor, lucru care se producea la persoanele care manifestau aptitudini paranormale. Subiectii au reusit sa se bucure astfel de niste insusiri paranormale, acestea reusind sa dea dovada de niste abilitati cu adevarat unice.
Ultima faza implica niste situatii foarte bine definite. Era nevoie de doua persoane pentru ca aceste lucruri sa functioneze, respectiv de medium si de indrumatorul sau. Informatiile primite de subconstientul mediumului sunt inregistrate. Se doreste eliminarea interventiei constiintei care nu face decat sa deformeze informatia care era primita. Indrumatorul era singurul care are voie sa interpreteze infromatiile primite. Tot acesta este si cel care noteaza cele relatate, o parte din aceste procese-verbale sunt constituite din unele desene facute de medium. Este necesara o munca de descifrare a acestor simboluri pe care mediumul le prezinta pentru ca de cele mai multe ori, acestea erau codificate.

Nimeni nu e perfect

Activitatea acestor tehnici nu este perfecta, multi clarvazatori lucrand in paralel, dar in mod independent, obiectivele urmarite fiind comparate cu cele ale altor clarvazatori. In momentul in care sunt mai multi clarvazatori, cu atat gradul de incredere creste si el exponential. Informatia obtinuta devine astfel mult mai clara. Acest proiect de clarviziune a fost preluat de cei de la CIA, proiectul primind diverse nume. Clarvazatorul Pat Price a fost cel care a fost pus sa descrie ceea ce a vazut intr-o instalatie subterana din statul Virginia, instalatie pe care nu o vizitase niciodata. Detaliile pe care acesta le-a descris au fost exprimate atat de bine incat un functionar american a ajuns la concluzia ca nu se mai poate tine nici un fel de secret. S-a mai cotrobait in multe locuri in acest fel, obtinandu-se infromatii foarte bine pazite. Coordonatele de observare s-au indreptat catre niste centre de supraveghere a satelitilor din URSS. S-a dovedit ca operatiile de clarviziune au fost remarcabil de corecte, oamenii fiind impresionati de rezultatele pe care le obtinusera datorita acestora. S-a facut chiar si o demonstratie oficiala la Washington. Clarvazatorii au reusit sa descrie casa lui Gorbaciov, ei spunand si locatia unor submarine sovietice, determinand cu exactitate coordonatele acestora. Fortele militare prezente la aceasta demonstratie au ascultat indicatiile clarvazatorilor si au creat un proiect de monitorizare a submarinelor sovietice. S-a mai folosit aceasta metoda si pentru a localiza unele instalatii militare inamice. In acelasi timp, ea a mai fost folosita si pentru detectarea rampelor de lansare a rachetelor, dar si pentru armele chimice irakiene. Se pare ca si generalii armatei SUA au spus ca darul privirii de la distanta nu era o inselatorie, dar nimeni nu stia cum sa explice acest fenomen. Proiectele militare de clarviziune au fost restrictionate in momentul in care a izbucnit un scandal privind utilizarea banilor publici, din anul 1995. Clarvazatorii si-au continuat cercetarile in mod particular, ei facand cursuri si popularizand metodele pe care le folosesc pe internet.

(Sursa: revistamagazin.ro)