Ceaiul de urzica este unul dintre cele mai populare leacuri babesti. In zonele rurale, urzica creste sporadic in gradini, la marginea drumului si pe campuri, iar multi gradinari o starpesc, pentru ca celelalte plante sa nu fie afectate de prezenta ei. Alti gradinari profita din plin de aparitia urzicilor la inceput de primavara si le culeg cu grija pentru a prepara din ele diferite tratamente naturiste, dar si pentru a le gati. Urzica este bogata in vitamine (A, B,C, E, K), fibre, proteine, dar si in minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor si potasiu), insa nu toata lumea apreciaza mancarea de urzici. Daca si tu te regasesti in aceasta situatie, iti recomandam sa incerci ceaiul de urzica. Cu putina miere si suc de lamaie, ceaiul va avea un gust placut si, in plus, iti va oferi toate beneficiile de care este in stare.

1. Este adjuvantul perfect in curele de slabire

Foarte sarac in calorii si fara pic de sodiu, colesterol sau zahar, ceaiul de urzica este un adjuvant exceptional in curele de slabire. Consumat inainte de fiecare masa, ceaiul iti confera senzatia de satietate, dar in acelasi timp iti suprima apetitul, astfel ca vei consuma portii mai mici de mancare.Tot in sprijinul curei de slabire, ceaiul de urzica iti tonifica trupul, intrucat contribuie la combaterea retentiei hidrice din tesuturi. Un consum regulat de ceai va duce la estomparea celulitei si la obtinerea unor coapse mai ferme.

2. Ajuta parul sa aiba un aspect mai sanatos

Urzica este recunoscuta in popor pentru capacitatea ei de a stopa caderea parului, dar si de a grabi procesul de regenerare. Daca ti-ai intrebat vreodata bunica cum reuseste sa aiba un par atat de frumos si de sanatos fara sa foloseasca produse scumpe din comert, cu siguranta raspunsul ei este ceaiul de urzica. Vitaminele si mineralele din acest remediu naturist intaresc foliculii capilari si refac structura firelor de par, astfel ca nu vei mai pierde atat de multa podoaba capilara.

3. Scade nivelul zaharului din sange si tensiunea arteriala

Ai glicemia si tensiunea arteriala prea mari? Poti incerca sa reechilibrezi nivelul zaharului din sange si al tensiunii cu ajutorul produselor naturiste, cum este ceaiul de urzica. Acesta curata arterele de depunerile de colesterol si regleaza glicemia, insa nu trebuie sa exagerezi, deoarece un consum prea mare de ceai de urzica in aceasta situatie poate scadea prea mult valorile glicemiei si tensiunii.

4. Are o actiune detoxifianta

Ceaiul de urzica are o actiune detoxifianta, de aceea este recomandat la fiecare inceput de primavara si toamna, cand organismul are nevoie de o revitaminizare si o remineralizare. Ceaiul de urzica imbunatateste digestia si grabeste eliminarea toxinelor, astfel ca vei dobandi un plus de energie si vei avea o stare de spirit mai buna.

5. Sterge micile imperfectiuni de pe ten

Vrei un ten mai luminos, mai catifelat, lipsit de pete rosii si alte imperfectiuni? Ceaiul de urzica iti poate fi de folos. Trebuie doar sa-ti stergi tenul in fiecare dimineata si seara cu infuzie de urzica si vei arata din ce in ce mai bine.

6. Curata rinichii

Nu in ultimul rand, datorita efectului sau diuretic, ceaiul de urzica poate contribui la eliminarea nisipului si la indepartarea micilor calculi.Ceaiul de urzica nu este recomandat pe perioada sarcinii, deoarece poate provoca avortul spontan.

(Sursa: sanatateacaso.ro)