Chef Nina Rus de la pastravaria RIN din comuna Romuli, judetul Bistrita-Nasaud participa in acest week-end la Targul de Turism organizat la Romexpo.
Ministrul Turismului a gustat din preparatele noastre si a fost incanat. De asemenea, i-a placut mult si cel afumat, cu seminte de pin si migdale si afumat cu conuri de brad. La standul nostru puteti degusta si icre, dar si produse de vanat, pastrav afumat, zacusca cu pastrav afumat, pastrav in sos tomat. Icrele costa 15 RON, fileul costa 20 RON, conservele i 20 RON, zacusca i 15 RON, mierea (borcanul mic) i 16 RON, ne-a spus Nina Rus care reprezinta judetul Bistrita-Nasaud.
Dupa Paste, aceasta isi propune sa deschida o pensiune impreuna cu sotul ei.
Comuna Romuli de unde este Nina Rus este un taram al baladelor si doinelor, la granita cu judetul Maramures, intre Muntii Rodnei si Muntii Tibles si se intinde la o distanta de 15 km sud fata de localitatea Sacel si 17 km nord fata de satul Telciu.
Mai multe detalii despre pastravaria Rin gasiti pe site-ul pastravariarin.ro.
La Romuli se organizeaza anual si un Festival al Pastravului RIN - unde puteti gasi pastrav umplut la gratar, balmos, tochitur, tigaie picanta, scoici, hamsii si alte preparate.