ww.libertatea.ro informeaza: Copila de 12 ani care a murit la Zalau, dupa ce a cazut dintr-un microbuz, a fost pusa in pericol din prima secunda. Politistii au descoperit nenumarate nereguli.
Fata statea pe un scaun improvizat, montat ilegal in masina, iar usa din spate a vehicului nu era asigurata. Mai mult decat atat, in microbuz erau mai multi pasageri decat ar fi trebuit, sustin martorii. Deocamdata, soferul a ramas fara permis.
Microbuzul din care a cazut fata avea autorizatie sa transporte cel mult 15 pasageri dar cand a avut loc accidentul in masina erau mai multi, povestesc martorii.
Cea mica se asezase pe un taburet, pe care soferul il instalase in spatele vehicului.
Bunicul unui copil pasager: S-au deschis usile din spate si a cazut fata asta. Tot timpul erau inghesuiti.
Capitan Lucian Jacodi, ISU Salaj: Echipajul SMURD a gasit o pacienta, o fetita de 12 ani, in stop cardio-respirator. Impreuna cu un echipaj al ambulantei a efectuat manevre de resuscitare insa, din nefericire, pacientat nu a raspuns manevrelor. A fost declarata decedata.
Scaunul pe care statea eleva nu era fixat, spun politistii, si nu ar fi avut ce sa caute acolo. Mai mult decat atat, usa din spate a vehiculului nu era asigurata, iar cei din interior aveau acces, in mod gresit, la sistemul ei de blocare.
Microbuzul implicat in accident a fost dus miercuri pentru expertiza la Registrul Auto Roman. Verificarile sunt coordonate de un procuror, intr-un dosar penal pentru ucidere din culpa, iar in ancheta, importante vor fi si declaratiile martorilor.