www.libertatea.ro informeaza: Aflate la doar cativa metri de trotuar si neingradite, cele trei panouri electrice de la baza pilonului central de sustinere a Podului Basarab sunt ruginite, nu mai au nici usi si nici carcase de protectie. Aceste panouri electrice apartin Primariei Capitalei, institutie care are in administrare Podul Basarab.
In total sunt 4 cutii care adapostesc sigurante si legaturi electrice, dar numai una dintre carcase e incuiata si protejata.
Celelalte sunt ruginite, rupte, cu usile desfacute, sau prinse cu sarma. Panourile electrice se afla in apropierea complexului studențesc Regie, langa un mare centru comercial din Bucuresti, la intersecția Splaiului Independentei cu strada Orhideelor. Sub fiecare panou intra din subteran mai multe cabluri de mari dimensiuni. Libertatea a solicitat atat Primariei Capitalei, cat si Enel Romania sa precizeze cine este responsabil de intretinerea acestor panouri electrice si de ce nu au niciun element de securitate prin care sa se previna producerea unui accident.