Facebook-istul Dan Pavel a publicat pe pagina sa de Facebook doua texte cu acelasi subiect - subsumat poeziei populare din titlu -, pe care le puteti citi in continuare.

Textul nr. 1

Pe alee treceau doua doamne. Ca sa fiu sincer, niciuna dintre ele nu era vreo binecuvantare pentru lumea celor vazatori. Una ii povestea celeilalte, pe un ton oarecum satisfacut, ca i-a revocat sotului ei dreptul la pasarica pana cand acesta isi va ajusta comportamentul. Nu stiu ce facuse omul, dar se pare ca ori era prea viu, ori nu lua relatia in serios. Ceva ma face sa cred ca sarmanul nu pupa pasarica oricum. Parea captiv intr-o relatie in care primea sex oral de ziua lui, o mangaiere pe un testicul de Dragobete si o cravata multicolora de Craciun, ca sa aiba cu ce se spanzura in restul zilelor anului. N-am inteles niciodata de ce te santajeaza unele femei cu pasarica. Adica am inteles, pentru ca sunt proaste, dar nu pricep de ce functioneaza. Mi se pare ca nu poti fi santajat cu lipsa a ceva ce se gaseste pe toate drumurile. E plin de pasarica peste tot. Nu poti sa iesi din casa fara sa te impiedici de cel putin doua trei. Eu am alunecat odata pe una de am cazut cu ceafa de tomberon si am vazut stele in timpul zilei. Lumea zice ca sunt mai lucid de cand am cazut. Apreciez mult genul asta de femeie care are senzatia ca mori pe dinauntru daca nu stai lipit de ea si iti da autonomie ca la aspirator, de la scama pan' la priza. Cum iesi din perimetru, cum te smuceste de fir. Cand te dai tandru la ea, ti-o maraie pe-aia cu:
- Nici sa nu te gandesti!.
Adica sa nu ma gandesc la sex cu tine sau asa in general? Pana acu' nu gandeam, dar daca tot imi adusesi aminte, hai ca incerc acuma! Eu in general ma gandesc ca, daca nu ti s-a aurit cand ai cazut din Rai, poate mai au si doamnele de langa tine niste unele tot la fel. N-oi fi tu singura cu ambrozie cereasca si patima pamanteasca. Zic sa facem loc, sa ajunga si restul ratelor la scaldatoare. Iar daca era mai bine pe neganditelea, zic sa ne comportam ca niste adulti care isi pot rezolva problemele fara a recurge la santaj emotional si istericale de scolarita. Auzi, frate! Sa-i reajusteze comportamentul cu pasarica! Da' ce-i face ma, socuri electrice? Ii pune cate o labie la tample si baga voltaj? Sa ne fie clar: Nimeni pe lumea asta nu e atat de frumos si de special incat sa fie de neinlocuit. Eu am cautat ceva pana am gasit-o pe una care mi-a refuzat accesul la pasarica doar de doua ori in 7 ani. Odata pentru ca ii era rau de am chemat salvarea si a doua oara pentru ca era proaspat operata. Si chiar si atunci, dupa ce a plecat salvarea, a zis:
- Tot mi-e rau, dar te rezolv eu cumva!.
Asta e atitudinea sanatoasa de femeie stahanovista, de luptatoare geto-daca care te iubeste! Infrunta hoardele asupritoare cu madularul tau intr-o mana si cu steagul gaurit in cealalta. Viata e prea scurta pentru zambre de-astea de printesa venita cu gondola de Bragadiru. Traim intr-o lume in care oamenii nu se bucura unii de ceilalti, dar au grija sa-si puna dantela frumoasa in sicriu.

Textul nr. 2

Face omul glume despre femei, femeile rad, iar masculii beta se oparesc la clitoris si trimit mesaje veninoase pe Facebook. Fuck my life! Nu-i nimic mai deprimant decat feministul cu mai putin testosteron decat prietenele lui, sufletistul care sare imediat de sfincter in sus sa le ia apararea cand simte el ca le-a fost lezata onoarea sau ca i-a venit lui ciclul. Ascultati la mine, fetele mele! Ca va zic cu drag, ca un vanator batran care a prins ce avea de prins si n-are nicio miza. Nu-i nimic mai periculos si meschin decat un putopalmist de-asta infiltrat intre femei ca padurarul cu boschetul pe cap si urina de cerb pe pantofi. Asta stie ca nu poate intra in competitie directa cu ceilalti masculi, pentru ca aia au demnitate si curaj, asa ca e nevoit sa foloseasca pidosnicia ca sa atraga femei. O da pe suflet de vioara si sensibilitati, in speranta ca pune vreuna botul la cat e el de deschis la minte si de grijuliu. Pentru el femeia este roua de pe o petala dintr-o floare rara, dintr-o vaza din timpul dinastiei Ming, dintr-un templu sfant in care are voie sa calce numai el, adevaratul mistic. E misiunea lui in viata sa toarne cucuta in urechea sexului opus ca sa alunge posibilii pretendenti la toate femeile pe care nu le va el avea niciodata. Pentru ca oricat le crede el de sensibile si ingenue, femeile au evoluat timp de 240.000 de ani sa simta masculii puternici. Genul asta de barbati se mint ca respecta si iubesc fiinta pura, femininul absolut si fara de prihana, dar adevarul este ca nu poti sa iubesti ceva ce nu ai curajul sa infrunti fatis, cu intentiile la vedere. Nu poti sa respecti pe cineva despre care ai o parere atat de proasta incat sa crezi ca nu are forta sau mintea necesara sa aleaga singura ce gandeste. Asa ca nefiind un pradator demn de atentie, face ce face orice taratura. Pandeste la firul ierbii si, cand mai trece cate una pe langa scorbura lui, sare si el repede ca e un feminist desavarsit si ca femeile sunt miraculoase, dar ce pacat ca toti barbatii, in afara de el, nu stiu niciodata sa le aprecieze. Isi freaca manutele, cere scuze pentru masculinitatea lui toxica si se roaga la Zana Estrogenuta sa nu treaca vreun barbat prin raza vizuala a femeilor si sa-i incurce lui toate pasentele. Feriti-va de oamenii care va spun mereu exact ce voiati sa auziti. Hai, mars inapoi in scorbura! Suparacioasa mica!

(Sursa: Facebook)