PSIHOLOGIA DE AZI: 10 semne ca esti o femeie desteapta
E o idee intens populara ca femeia inteleapta este o femeie desteapta, rabdatoare si inteleapta. Intr-un cuvant - foarte comoda pentru barbati. Si intr-adevarat, de ce sa nu lauzi femeia care nu-si arata indispozitia, e intotdeauna blanda, respectuoasa si renunta la prioritatile sale de dragul sotului? Fericirea pentru ea e succesul sotului, al copiilor si al oricui, insa nu al ei personal. Insa suntem siguri ca sacrificarea nu are nimic in comun cu desteptaciunea si intelepciunea. Pentru ca intai de toate o femeie inteleapta este o femeie multumita de sine!

Iata ce alte calitati poseda o femeie inteleapta:

1. Nu este obsedata de barbati

Desigur, a avut barbati in viata ei, ii are si ii va avea. Insa lumea ei nu se invarte in jurul lor. Ea intelege ca o relatie cu sexul opus este importanta insa nu este indicatorul fericirii. Ea are hobby-uri, prieteni si munca. Ea se respecta si nu crede ca unica modalitate de a se afirma ca femeie este sa il aiba pe el alaturi.

2. Este sincera cu sine

O femeie inteleapta intelege ca adevarul amar este mai bun decat iluziile naive. Din acest motiv nu-si cauta justificari banale nici sie, nici barbatului. Daca el nu suna - inseamna ca el nu este interesat. Sfarsit. Punct. Femeia inteleapta nu poarta ochelari roz.

3. Nu face drame

Femeia inteleapta este sincera atunci cand isi exprima sentimentele. Cand se bucura, o face cu tot sufletul. Cand este trista, nu ascunde acest lucru. Insa ea nu face drame, nu isterizeaza si nu se sinucide cu durerea sa, mai ales in public. Ea intelege ca daca sufera alaturi de un barbat, inseamna ca acesta nu este barbatul ei.

4. Este perceptiva

Simte minciuna si se pricepe la oameni, din acest motiv este greu sa o minti. Este deschisa si e gata sa-ti ofere ajutorul in situatiile complicate. Nu e invidioasa si e gata sa impartaseasca cu tine bucuria ta. Cu ea e usor sa comunici si sa-i fii prieten.

5. Si-a gasit propriul stil

Ea nu se lasa purtata de valuri si de tendinte. Si-a gasit de mult timp propriul stil. Experimentele nebune nu sunt pentru ea, pentru ca stie de ce are nevoie. Femeia inteleapta intelege ca nu poate fi pe placul oricui si nici nu incearca sa fie.

6. Este principiala

Viata a invatat-o ca uneori trebuie sa accepte compromisurile si sa cedeze. Insa sunt unele situatii in care pentru nimic in lume nu-si va schimba pozitia. Si atunci nu o vei putea nici cumpara, nici convinge si nici speria. Asta nu inseamna ca este intotdeauna atat de incapatanata. Parerea ei se poate schimba odata cu trecerea timpului, insa singura va decide cum sa traiasca si niciun repros sau amenintare nu o va schimba.

7. Stie sa ierte

Femeia inteleapta intelege ca oameni ideali nu exista. Fiecare poate gresi, din acest motiv, ea ar putea ierta si nu iti va aminti niciodata de greseala comisa.

8. Traieste in prezent

Femeia inteleapta aduce cu ea din trecut doar experienta. Nu se tortureaza cu tot felul de dialoguri imaginare si ganduri cu ce ar fi fost daca. Ea intelege ca doar cel care traieste in prezent nu va regreta niciodata trecutul.

9. Traieste in armonie cu sine

Aceasta femeie isi accepta corpul si si-l asculta. Ea nu va petrece in club pana dimineata daca intelege ca trebuie sa ajunga la munca. Ea isi iubeste corpul si nu va permite nimanui sa-i dicteze cum trebuie sa arate.

10. Ramane femeie

Indiferent de toata experienta sa si de intelepciunea capatata, ea ramane femeie. Ii plac florile, discutiile cu prietenele si alte mici bucurii ale vietii. Nu ii este rusine sa planga la un film romantic, sa se bucure de lucrurile mici si sa iubeasca femeia care este. Ea ramane intotdeauna ea si din acest motiv este minunata la orice varsta!

xxx

Sa fii o femeie inteleapta nu inseamna sa te aliniezi la anumite standarde impuse de societate. Fiecare are drumul sau si scopurile sale in viata. Este foarte important sa te accepti asa cum esti. Pentru ca doar asa te vei gasi si te vei iubi, iar in viata ta nu va fi invidie, indoieli si dezamagiri.

(Sursa: psihologiadeazi.ro)