GARBO: De cate ori putem iubi in viata?
Romanticii vorbesc despre singura mare iubire si suflete pereche, optimistii spun ca putem iubi de mai multe ori in viata, norocosii traiesc mai multe iubiri, iar Maria nu crede in dragoste. Am adunat mai multe pareri, mai multe ganduri. Au acceptat sa isi deschida sufletul si sa ne raspunda cateva persoane dragi, colegi de-ai nostri.

Numai o singura data

Mi-as dori sa pot crede ca in viata iubesti de mai multe ori. Ori ca iubesti de fiecare data altfel. Sau ca orice varsta isi are iubirea unica. Insa eu cred cu tarie ca oamenii care fac asemenea afirmatii nu au intalnit niciodata marea iubire. Poate ca intr-un fel ii invidiez pentru ca ei pot visa si pot fi fericiti cu cel sau cea care le sta alaturi. Insa sunt constienta ca eu am fost privilegiata sa imi intalnesc sufletul pereche si sa il pot iubi cu tot sufletul si toata daruirea de care dispune o fiinta umana... poate chiar putin mai mult. Cu ce am ramas? Un suflet la fel de sfaramat care doare la fel de mult precum in ziua in care ne-am despartit, amintiri despre ce inseamna fericirea la superlativ si un gust amar ce revine ori de cate ori privesc spre viitor. Caci nu mai pot iubi si nu mai sper vreodata ca un barbat imi va fura inima. Explicatia este simpla: ori de cate ori iubesti ai impresia ca barbatul respectiv este mai bun decat oricare altul inaintea lui. Este, daca vreti, o definitie partiala a iubirii. Ei bine, eu nu pot gasi un altul mai bun decat jumatatea mea. Pentru ca el era perfect. Pentru mine. Pentru sufletul meu. Pentru trupul meu. Pentru viata mea. Cine poate depasi perfectiunea?
Oana

Niciodata

Nu va vine sa credeti? Imi pare rau. Asta cred. Cred ca iubirea a fost inventata. E un fel de Mos Craciun mai feroce. Dar daca aveti inteligenta si curajul necesar pentru a analiza iubirea va veti convinge destul de repede. Dar stiu, e o minciuna frumoasa. Camus spunea ca singurul om pe care l-a putut iubi real, fara dubii, fara egoism si fara o oglindire a propriului eu era mama lui. Am crezut in iubire. Dar ce e iubirea? Nu e cumva acel sentiment puternic care va dainui etern? Sa cred intr-o iubire care dureaza 2 ani sau intr-o iubire care trece in cateva luni ar insemna sa pot crede ca Mos Craciun e un criminal in serie care in loc de cadouri livreaza mitraliere in Irak. Nu pot face asta. Pot crede in atasament, pasiune, regasire, obisnuinta, dorinta de a da si a primi afectiune. Nu pot crede in iubire decat ca si concept. Concept teoretic imposibil de aplicat in realitate. As putea rezuma astfel: iubirea e prea buna pentru oameni.
Maria

De dragoste in mai multe feluri

Nu cred ca exista o reteta a iubirii. De fapt chiar si notunea de iubire poate fi interpretata. Iar de cate ori ne indragostim cu siguranta nu poate fi calculat. Am auzit mai multe teorii conform carora un barbat se indragosteste de 3 ori, sau de 5 ori. Insa teoria mea personala este diferita. Poti sa iubesti o singura data, sau poti sa iubesti de multe ori. Dar indiferent de cate ori o faci este important sa nu fie doar o minciuna, sa iti impui sa simti ceva, sa fie un lucru rational. Trebuie sa fie pur sentimental si sa vina din suflet, pentru ca doar asa vei putea spune ca ai iubit cu adevarat. Asa ca in concluzie poate sa varieze de la 0 - ceea ce probabil este foarte trist, panala poate de 10 ori repetarea acestui lucru.
Andrei

De mai multe ori

Timpul mi-a demonstrat ca pot sa iubesc de multe ori, insa niciodata la fel. Pot sa iubesc pentru ceva anume insa acel ceva este mereu altul. Nu am cautat persoane care sa semene, ci dimpotriva am vrut opusul de fiecare data. Nu am stiut niciodata sa spun de ce iubesc. Mi se pare o prostie sa dau explicatii, pentru ca dragostea se simte si atat. Daca o dragoste exista pentru un motiv inseamna ca nu e o dragoste adevarata si este doar una care ascunde un interes. Ziua de ieri nu va semana niciodata cu azi, la fel e si cu iubirea. Intr-un fel e bine pentru ca urasc rutina, chiar si daca este vorba de rutina din dragoste. La sfarsitul vietii nu ramanem cu nimic, totul dispare mai putin amintirile. Aceste iubiri ne creeaza amintiri unice care raman pentru totdeauna cu noi.
Delia

Nu poti iubi daca nu te schimbi

La fiecare varsta poti iubi o singura data. Dragostea adevarata te schimba ca sa te potrivesti mai bine cu persoana pe care o iubesti. Ca sa te poti indragosti de alta persoana trebuie sa te schimbi ca sa te potrivesti cu ea. Te schimbi pentru prima iubire, te schimbi dupa prima iubire ca sa poti trai, te schimbi din nou pentru urmatoarea iubire. Aceste procese dureaza mult, mult, mult si nu toti reusim sa acceptam schimbarea. Nu e vorba neaparat de timp, cat de intensitatea schimbarii, care te ajuta sa cresti, sa imbatranesti sau sa intineresti. In final, nu mai esti acelasi. Cine nu se poate schimba, nu va mai iubi.
Vlad

Iubire responsabila

Imi vine sa rad cand imi amintesc cum plangeam dupa ce m-am despartit de primul meu prieten, prima mea dragoste, primele nebunii, primele visuri si sperante! Credeam ca nu voi mai iubi pe nimeni, eram hotarata sa il astept pana la sfarsitul vietii deoarece EL era jumatatea mea. Peste cativa ani am cunoscut pe altcineva! Alta iubire, alte sentimente si alte visuri! S-a terminat si aceasta poveste, si iar am plans, si am vrut sa mor deoarece credeam ca am pierdut o parte din mine. Acum, dupa aproape 3 ani de casnicie, imi vine sa rad! Abia acuma inteleg care este mersul vietii, ce este important si ce nu este in dragoste. Abia acuma inteleg ca fiecare dragoste are nebunia ei, toate iubirile si dezamagirile te invata si te pregatesc pentru ceea ce inseamna sa IUBESTI RESPONSABIL , ca o adevarata FEMEIE! Acest articol nu se poate incheia asa. Trebuie sa ne spui si tu daca te regasesti in vreunul dintre gandurile asezate mai sus sau sa ne spui si tu de cate ori crezi ca putem iubi intr-o viata.
Adina

(Sursa: garbo.ro)