Atac armat la o sinagoga din orasul american Pittsburgh, aflat in statul Pennsylvania. Cel putin 11 oameni au murit, dupa ce un barbat a deschis focul in timpul slujbei, arata CBS News.
In urma atacului, Presedintele SUA, Donald Trump, a facut declaratii despre acest atac, despre care spune ca a fost provocat de ura.
Potrivit sursei citate, atacatorul s-a predat deja autoritatilor, acesta fiind incatusat. Totodata, barbatul a tras asupra a trei politisti, acestia fiind raniti.
Barbatul inarmat este o persoana alba, cu barba, care s-a predata dupa un schimb de focuri cu politia. Cel putin 8 oameni au murit”, arata politia.
Sinagoga se afla la aproximativ 10 minute de centrul orasului Pittsburgh, intr-un cartier in care exista foarte multi oameni evrei. Potrivit presei de peste ocean, barbatul a strigat in timpul atacului Toti evreii trebuie sa moara!”.
Totodata, si presedintele Statelor Unite ale Americii a reactionat in urma atacului din orasul Pittsburgh. Este un lucru ingrozitor ce se intampla din cauza urii in aceasta iara”, a declarat Donald Trump.
De altfel, barbatul care a comis atacul din sinagoga aflata in orasul american Pittsburgh a fost identificat drept Robert Bowers.