BERBEC - BALANTA

Zodia opusa berbecului este balanta. Compatibilitatea dintre aceste doua semne este foarte buna, tocmai datorita faptului ca sunt foarte diferite, Berbecul este un semn de foc, guvernat de Marte, planeta razboiului, iar balanta, un semn de aer, este guvernata de Venus, planeta iubirii si a frumusetii.Forta si hotararea berbecului compenseaza caracterul oscilant al balantei, iar blandetea si nevoia de echilibru a balantei tempereaza impulsivitatea berbecului.

TAUR - SCORPION

Zodia opusa taurului este scorpionul. Taurul este un semn de pamant, guvernat de Venus, iar scorpionul este un semn de apa, guvernat de Pluto. Intre cele doua semne exista o atractie fizica si senzuala foarte puternica. Taurul reprezinta partea materiala, fizica, a existentei, iar scorpionul latura spirituala, sentimentala sau emotionala. Cu toate ca sunt semne foarte diferite, se atrag reciproc ca doua magnete. Desi atractia este mare si pasionala, adesea relatiile in care sunt implicate persoane nascute in aceste semne nu reusesc sa reziste, fiind efemere si instabile.

GEMENI - SAGETATOR

O alta axa de zodii opuse este cea formata dintre gemeni si sagetator. Zodia gemenilor, un semn de aer, este guvernata de Mercur, iar Sagetatorul este un semn de foc, guvernat de Jupiter. Daca gemenii reprezinta comunicare, varietatea si cunoasterea generala, sagetatorul simbolizeaza filosofia, intelepciunea si aprofundarea cunostintelor. Nativii acestor semne sunt compatibili intelectual si adesea sunt atrasi unul de celalalt din punct de vedere fizic. Ambele sunt semne mutabile, ceea ce face ca relatia lor sa fie instabila, aeriana sau haotica. Dar daca reusesc sa-si potoleasca nevoia de diversitate, o pot mentine cu succes.

RAC - CAPRICORN

Racul si capricornul sunt doua semne cardinale, opuse, foarte compatibile din punct de vedere amoros. Racul este un semn de apa, guvernat de Luna, iar capricornul este un semn de pamant, guvernat de Saturn. Diferentele dintre aceste semne sunt majore: nativii din rac sunt persoane emotionale, sensibile si sentimentale, iar cei din capricorn sunt pragmatici, determinati si stabili. Dar tocmai aceste diferete ii ajuta sa formeze adesea cupluri fericite si reusite. Zodia racului simbolizeaza mama si maternitatea, iar capricornul este simbolul tatalui, ceea ce ii si ajuta sa se completeze foarte bine. Relatia ideala este formata dintr-o femeie nascuta in zodia racului si un barbat nascut in zodia capricornului.

LEU - VARSATOR

Zodia diametral opusa leului este varsatorul. Leul este un semn de foc, guvernat de Soare, iar Varsatorul este un semn de aer, guvernat de Uranus. Desi aceste semne sunt compatibile din punct de vedere profesional si amical, in relatiile amoroase nu reusesc sa gaseasca o cale de mijloc, care sa-i satisfaca pe ambii parteneri. Leul reprezinta egoul, iar varsatorul reprezinta umanitatea, colectivitatea, de aceea convingerile celor doi sunt adesea foarte diferite. Ii uneste orgoliul si incapatanarea, ceea ce inseamna ca de cele mai multe ori compromisurile sunt imposibile.

FECIOARA - PESTI

O alta axa de zodii opuse este formata din fecioara si pesti. Fecioara este un semn de pamant, guvernat de Mercur, iar zodia pestilor este un semn de apa, guvernat de Neptun. Cele doua semne sunt foarte compatibile din punct de vedere sentimental si amoros. Zodia pesti reprezinta emotiile, sensibilitate, sentimentele profunde, iar zodia fecioarei este una stabila si pragmatica. Aceste caracteristici ii ajuta pe nativii celor doua semne sa se echilibreze reciproc. Pot avea o relatia amoroasa foarte reusita.

Sursa: eva.ro