Timp de preparare: 120 min
INGREDIENTE
- 3 cartofi
- 2 cepe mici
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina radacina si frunze
- 1 ardei gras verde
- 1 gogosar
- sare
- 1 dovlecel
- 1 pastarnac
- 1-2 boabe de piper
- 2-3 lingurite ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi
- 500 g rosii sau suc de rosii

MOD DE PREPARARE

1. Toate legumele si zarzavaturile se curata si se spala, se taie in jumatati si se pun in oala de supa. Aceasta ar fi bine sa fie de aproximativ 4 l, deoarece zeama trebuie sa scada la jumatate in timpul fierberii. Se pun toate sa fiarba in acelasi timp cu sarea si uleiul, iar oala se acopera cu un capac.

2. In timp ce fierb legumele, se pregatesc rosiile, se oparesc, se decojesc si se zdrobesc cu mixerul sau se dau prin razatoare.

3. Se verifica cu o furculita daca s-au fiert toate legumele, iar daca s-au fiert se scot din zeama care au fiert pentru a se zdrobi cu blenderul pana capata consistenta unui piure foarte fin. Piureul de legume se amesteca cu zeama si se formeaza supa -crema.

4. Se aduga si sucul de rosii si se pune la fiert sa mai dea in cateva clocote. Se potriveste cu sare dupa gust si se serveste cu crutoane de paine, smantana si patrunjel.