Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti a organizat recent, la Teatrul Elisabeta din Capitala, Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, un eveniment care are ca scop celebrarea acestei zile printr-o serie de activitati cultural - artistice dedicate seniorilor bucuresteni.
Este un concept unic ce consta in organizarea unui amplu program artistic sustinut de reprezentanti ai Cluburilor de Seniori din sectoarele Capitalei (acolo unde exista), cu inclinatii artistice in diverse domenii (teatru, muzica, arta plastica, dans etc) si care acum, la varsta a treia doresc sa cunoasca magia scenei si a reflectoarelor.
”Aniversarea Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice este inca un prilej pentru noi sa dovedim faptul ca ne gandim mereu la dragii nostri bunici, parinti, unchi si matusi si sa le transmitem si in aceaste zile de sarbatoare cele mai frumoase si nobile urari de sanatate si de viata lunga, de impliniri si bucurii! Astfel, intr-o zi speciala dedicata reprezentantilor varstei a treia din Bucuresti, din Romania si de pretutindeni, Seniorilor nepretuiti ai sufletelor noastre, le spunem cu afectiune LA MULTI ANI”, a declarat Alexandra Dobre, Directoarea Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti.
Marti, 2 octombrie 2018, la Teatrul ELISABETA (Bd. Regina Elisabeta nr. 45) seniorii au prezentat un moment artistic, prin care vor promova cultura si traditiile autentice romanesti. La spectacol vor participa peste 350 de seniori bucuresteni, iar pe scena vor urca aproape 100 de seniori cu inclinatii artistice.
Marius Teicu, Stela Enache, Sanda Taranu si Lucia Popescu Moraru " Seniorii de Elita premiati de Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti
In cadrul evenimentului vor fi premiati patru seniori de elita, care prin activitatea si cariera lor au marcat viata cultural " artistica a Romaniei.
Este vorba despre:
compozitorul Marius Teicu ”pentru sutele de slagare de muzica usoara care ne-au inseninat viata si care ne-au ajutat sa trecem peste toate greutatile, fiecare fiind o portocala primita in dar”,
interpreta Stela Enache ”pentru prodigioasa cariera muzicala, presarata cu numeroase premii si melodii de succes, cele mai multe dintre ele apartinand marelui compozitor Florin Bogardo”,
Lucia Popescu Moraru - ”Vocea de aur de la Radio Romania, care va ramane intotdeauna pentru noi toti Vineri noaptea in direct, pentru viata pusa in slujba postului public de radio, precum si pentru cuplul minunat pe care l-a format alaturi de marele actor Marin Moraru”
Sanda Taranu ”legenda a Televiziunii Romane, actrita al carei farmec ne trezeste nostalgii legate de anii cei mai frumosi ai televiziunii publice”.
Spectacolul a fost prezentat de Octavian Ursulescu.
Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti a fost infiintat din dorinta de a oferi seniorilor bucuresteni noi oportunitati de integrare sociala, activitati recreative, socio-culturale, cultural-educative si cultural-religioase. Pentru realizarea obiectului sau de activitate, Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti are ca atributii organizarea si sustinerea de evenimente, competitii, festivaluri si manifestari educative, culturale, realizarea de proiecte si activitati privind cunoasterea si promovarea culturii, religiei, traditiei si valorilor locale, urmarirea implicarii active a cat mai multor persoane din Bucuresti cu varsta de minimum 50 de ani in activitati sociale, culturale si de agrement, sustinerea si finantarea proiectelor de interes si utilitate pentru persoanele cu varsta de minimum 50 de ani.