Societatea Romana de Dermatologie va invita in data de 15 mai 2018 ora 12:00 sa participati la conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii campaniei Euromelanoma Day 2018.
Conferinta de presa va avea loc in Bucuresti, hotel Crowne Plaza, sala Orhideea I.
Aceasta campanie are ca scop promovarea informatiilor cu privire la prevenirea cancerului de piele, diagnosticarea si tratamentul precoce, SRD organizand campania in parteneriat cu Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie. Aceasta se va derula in perioada verii 2018, cu o ampla campanie de informare, in care vor fi angrenati medici dermatologi din intreaga tara, care vor oferi consultatii gratuite, cu ocazia celei de-a XIII-a editie Nationala a EuroMelanoma Day.
Societatea Romana de Dermatologie s-a alaturat acestei campanii inca din anul 2005, anul acesta Campania fiind la editia a XIII-a.
Campania are trei faze: Invata (Care sunt riscurile), Verifica (Control de specialitate) si Previne (in functie de tipul de piele, se aplica masurile de preventie).
In cadrul conferintei de presa se prezinta calendarul acestei actiuni.
Conferinta ce va fi prezidata de Presedintele Societatii Romane de Dermatologie - Prof. dr. Calin Giurcaneanu, Secretarul General SRD - Dr. Alin Nicolescu si va avea ca tema depistarea melanomului si prevenirea cancerului cutanat.
Campania va fi dedicata exclusiv consultariilor gratuite pentru liceeni, angajatii din diverse companii, societati etc. din orasele: Bucuresti-Ilfov, Constanta, Craiova, Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu Timisoara, Targu Mures si turistilor aflati pe litoralul romanesc in statiunile: Mangalia, Neptun si Jupiter si va avea doua etape:
- prima etapa se adreseaza adolescentilor si angajatilor din diverse companii, societatii etc si se va desfasura in lunile mai - iunie;
- a doua etapa se desfasoara in lunile iulie si august, pe litoralul Marii Negre.
Actiunile anterioare EuroMelanomaDay in Romania au demonstrat un real interes din partea publicului larg fata de preventia si tratarea afectiunilor dermatologice si s-au facut remarcate si apreciate de forurile europene de specialitate (EADV â€" Academia Europeana de Dermatovenerologie si EADO â€" Asociatia Europeana de Dermatologie si Oncologie).
Tot in cadrul conferintei vor fi publicate rezultatele campaniei 2017.