CE SE INTAMPLA DOCTORE? 4 secrete pentru o casnicie fericita (Autoare: Nicoleta Agheana)
Povestea cu au trait fericiti pana la adanci batraneti nu se mai aplica in ziua de azi decat la foarte putine cupluri. Traim din ce in ce mai in viteza, nu mai avem timp si resurse sa ne implicam in viata personala si in loc sa ne rezolvam problemele le bagam sub pres pana nu mai pot fi ignorate si ne distrug relatia definitiv. Si totusi, ce e de facut? Care este reteta de succes a cuplurilor care reusesc sa aiba o viata asa cum ne dorim toti? Se pare ca cei care au o casnicie fericita stiu sa faca urmatoarele lucruri:

Nu uita niciodata de ce se afla in relatia cu pricina

Te-ai casatorit pentru ca cel de langa tine este omul langa care te vezi imbatranind. Este de incredere, deschis la minte, optimist si stii ca te poti baza pe el in orice imprejurare. Nu uita asta cand aveti conflicte, cand certurile par ca nu se mai sfarsesc sau cand ai perioade cand simti ca pur si simplu nu mai poti. Dincolo de problemele inerente oricarei casnicii, acesta este tot omul pe care l-ai ales sa iti fie zi de zi in viata si calitatile pentru care esti cu el sunt tot acolo.

Se asculta unul pe celalalt cu interes

Poate ca nu te intereseaza ce a facut ea la birou sau cum a fost iesirea lui la bere cu baietii, dar intr-o casnicie e important sa il asculti pe cel de langa tine si sa faci un efort in directia aceasta. Si asta pentru ca, pe langa lucruri care nu ti se par relevante, ascultandu-ti partenerul stii care ii sunt apasarile, bucuriile, afli cum il poti ajuta cand trece printr-o perioada proasta sau cum sa gestionezi conflictele care sunt inevitabile intr-o relatie. In plus, ascultand cu atentie si implicare, cresti nivelul de apropiere dintre voi, pentru ca partenerul tau se simte inteles.

Isi apreciaza reciproc punctele tari

Iubita ta este cea mai buna negociatoare pe care ai intalnit-o? Sotul tau are un asa talent de povestitor incat cei din jur il asculta cu gura cascata? Invata sa apreciezi toate calitatile celui de langa tine, chiar daca, aparent, nu ti se par prea utile. Da, este minunat ca sotia ta gateste divin, este un avocat de succes si copiii o adora, dar este important sa o faci sa inteleaga ca o admiri si o apreciezi pentru tot ce stie sa faca. Lucru valabil si pentru sotul tau, care va fi mai mult decat bucuros si recunoscator sa stie ca ii apreciezi abilitatile la adevarata lor valoare si nu le consideri neimportante nici macar pe cele pe care le consideri infantile.

Au ritualuri pe care le respecta

Fie ca isi beau cafeaua impreuna in fiecare dimineata, indiferent cat de ocupati ar fi, sau sambata este ziua pe care o petrec impreuna si duc copiii la bunici sau merg la restaurant macar o data pe saptamana, ritualurile sunt importante in orice cuplu pentru ca, in felul acesta, iti este mai usor sa pastrezi un grad mai ridicat de intimitatea si poti lua in timp real pulsul relatiei voastre, stiind cand este cazul sa repari sau sa imbunatatesti ceva. Gasiti cateva lucruri pe care sa le faceti impreuna si incercati sa le transformati in adevarate ritualuri. Rezultatele vor fi mai mult decat interesante pentru relatia voastra.
Sursa: csid.ro