Ciorba de burta cu smantana, una dintre ciorbele preferate de romani, are o savoare unica si o textura cremoasa, catifelata.

INGREDIENTE

- 1 kg burta de vita prefiarta
- 1 bucata rasol de vita
- 2 cepe mari
- 1 telina
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 5 oua
- 300 ml smantana
- 1 capatana usturoi
- sare grunjoasa
- piper negru macinat si boabe
- otet de mere
- 2-3 fire patrunjel

MOD DE PREPARARE

1. Se spala bine burta in cateva ape si apoi se pune la fiert impreuna cu rasolul de vita. Cand incepe sa faca spuma, se curata cu spumiera. Dupa ce s-a limpezit zeama, oala se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. Ciorba de burta este indicat sa fiarba la foc mic, ca sa nu scada.
2. Intre timp, se curata zarzavaturile, se spala si se adauga in ciorba, impreuna cu cateva boabe de piper si sare.
3. Separat, se curata usturoiul, se spala si se piseaza. Apoi se bat ouale bine, se amesteca cu sare si piper macinat si cu crema de usturoi.
4. Dupa ce au fiert burta si rasolul de vita, se scot din oala impreuna cu legumele si se lasa sa se racoreasca. Se opreste un morcov pentru ornat, iar burta si carnea de pe rasol se taie fasii subtiri. Se pun in ciorba si se mai lasa sa clocoteasca 5 minute.
5. Focul se opreste si se toarna compozitia de oua si smantana, amestecandu-se ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga otet si ciorba de burta cu smantana se orneaza cu morcovi si patrunjel.

Sursa: retete.unica.ro