O avertizare cod portocaliu de ninsori abundente si viscol, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), va fi in vigoare de luni seara, pentru zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges. De asemenea, Capitala si 20 de judete vor fi sub avertizare cod galben de ploi si vant puternic. Astfel, ploile se vor extinde din vest spre restul tarii, iar in Maramures, nordul Moldovei si al Transilvaniei si in zona de deal din regiunile vestice, trecator se vor semnala precipitatii mixte. La munte, treptat vor predomina ninsorile si mai ales in zona inalta se va depune strat de zapada.
- ANM a emis o avertizare cod galben valabila de luni de la ora 16.00, de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului, pentru Muntenia, estul Olteniei si sudul Moldovei. Va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si izolat 40 - 50 de litri pe metru patrat. In judetele Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi si Ilfov, local vantul se va intensifica, temporar cu viteze de 55-65 de kilometri la ota.
- Cantitati de apa de 15 - 20 de litri pe metru patrat si izolat 30 de litri pe metru patrat vor fi si in Dobrogea si vestul Olteniei. Indeosebi in dimineata zilei de marti, precipitatii mixte se vor semnala local in Oltenia si pe arii restranse in Muntenia.
- De asemenea, incepand de luni si pana marti dupa-amiaza va ploua continuu si se vor cumula cantitati de apa in jur de 30 - 35 de litiri pe metru patrat, conform prognozei speciale pentru Bucuresti emise de ANM.
- Intensitatea ploii va fi mai mare in seara zilei de luni, in cursul noptii de luni spre marti si in dimineata zilei de marti, cand si vantul va avea unele intensificari, cu viteze la rafala ce vor atinge temporar 45 - 55 de kilometri la ora.
- O avertizare cod galben de ninsori insemnate cantitativ, strat de zapada si intensificari ale vantului la munte este va fi in vigoare de luni de la ora 16.00 si pana marti la ora 18.00. Zonele afectate sunt Carpatii Meridionali si Orientali, sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei.
- In Carpatii Meridionali si Orientali, va ninge insemnat cantitativ, iar vantul va prezenta intensificari temporare mai ales in zona inalta, cu viteze la rafala de 55 - 70 de kilometri la ora. Indeosebi in noaptea de luni spre marti si in prima parte a zilei de marti, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare se vor semnala si in sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zapada.
- Totodata, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, strat consistent de zapada si intensificari ale vantului, de luni, ora 20.00, pana marti la ora 16.00, fiind afectata zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges. Va ninge abundent, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari temporare cu rafale de 55 - 70de kilometri la ora, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.