TE IUBESC, CRISTINA! Cand citesti aceste pagini, e greu sa mai poti adauga si tu un gram de umor. Dar, chiar daca nu pot sa va incant prin cuvinte de lauda spirituale, pe care le merita, sunt fericita ca, inca odata, Cristina nu m-a dezamagit. Cand o vezi pe scena este sclipitoare, cand iti ofera o reteta te acopera de scantei amuzante, dincolo de biata mancarica. Dar sa si scrie cu atat talent si umor despre ceea ce ne inconjoara, parca nu-ti vine a crede. Ei, uite ca, inca odata, Cristina ne uimeste. Si cata nevoie avem de ea! Dumnezeu a creat-o intr-o zi de duminica, incarcand-o de haruri si pentru aceasta ar trebui sa fie cel mai fericit om din lume. Dar n-o sa va vina sa credeti ca nici macar nu indrazneste sa se mandreasca cu ele, si sta undeva departe, discreta, bucuroasa doar atunci cand citeste pe buzele dumneavoastra un zambet. (STELA POPESCU - extras din prefata cartii Femeia Hopa-Mitica, autor Cristina Stamate)
Cei de la Teatrul de Revista Constantin Tanase au hotarat sa inceapa anuntul acestei vesti napraznice, venita imediat dupa tragedia ce s-a abatut, tot napraznic asupra colectivului teatrului, dar si asupra tuturor romanilor, cu gandurile actritei Stela Popescu. Prietena si colega de scena de-o viata, de-acum, impreuna in Ceruri.
Actrita Cristina Stamate s-a stins in aceasta dimineata, in jurul orei 7.00 la Spitalul FLOREASCA, unde fusese internata exact in ziua in care a murit Stela Popescu, pe 23 noiembrie 2017. Avea 71 de ani.
A jucat in sute de spectacole cu mii de reprezentatii, atat la Sala SAVOY, cat si la Teatrul de Vara HERASTRAU. Fara a uita de spectacolele de la Teatrul de Estrada din Bucuresti. Amintim doar: Vivat Revista, Hohote in Herastrau, Comedie pe Titanic, Revista Revistelor, Vara nu-i ca iarna, Arca lui Nae si Vasile, Bufonii regelui, Dai un ban, dar face, Idolii femeilor, Nimic despre papagali, Pofta buna lui Tanase, Te astept diseara pe Lipscani, Ura si la gara, O seara la revista, Scandal in paradis,
A scris si lansat in 2009 cartea Femeia Hopa-Mitica. Povesti din lumea care ma-nconjoara, cu motto-ul Hopa Mitica cade-n cap si se ridica/ Nu se sparge, nu se strica.