cunoastelumea.ro informeaza: Topul tarilor cu copii fericiti! Romania pe primul loc. (Autoare: Madalina Diaconu)
Intr-un studiu realizat de Goethe University din Germania, s-au intervievat peste 53.000 de copii din 15 tari, cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani. Acestia au cautat cei mai fericiti copii din lume. Rezultatul: copiii din Romania au avut cel mai mare scor de fericire. (i100.independent.co.uk)

1 Romania
2 Columbia
3 Israel
4 Algeria
5 Turcia
6 Norvegia
7 Estonia
8 Spania
9 Germania
10 Etiopia

Pe de alta parte, copii tot cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani, au participat la un studiu de amploare facut si de o asociatie britanica. Se pare ca si la acest studiu, Romania s-a clasat pe un loc fruntas!

1 Columbia
2 Romania
3 Israel
4 Turcia
5 Africa de Sud
6 Algeria
7 Ethiopia/Nepal
8 Spania
9 Polonia
10 Norvegia

- Specialistii atrag insa atentia ca acest clasament este discutabil, intrucat fiecare copil percepe altfel fericirea.Totusi, potrivit studiului, copiii romani au o stima de sine ridicats, sunt multumiti de aspectul lor fizic si sunt incantati de ceea ce fac la scoala. De cealalta parte, britanicii de 10-12 ani sunt nemultumiti de viata lor in ansamblu si au probleme atunci cand vine vorba de increderea in propriul aspect fizic, relateaza adevsrul.ro.
Harta tarilor cu cei mai fericiti copii din lume:
- La nivel mondial, copiii sunt in general fericiti, dar cei din tarile europene sunt mai multumiti de prietenii lor, in timp ce copiii din Africa sunt mai fericiti cu viata lor de scoals, subliniazs indianexpress.com
Studiul a constatat diferente semnificative in modul in care copiii isi petrec timpul liber in diferite tari. De exemplu, copiii din Estonia si Polonia au recunoscut ca petrec mai mult timp cu pregatirea temelor, fata de cei din Coreea de Sud si Anglia. Copiii din Polonia, Norvegia si Israel isi petrec cel mai mult timp cu joaca si practicarea sportului. Copiii din unele tari (inclusiv Algeria, Nepal si Africa de Sud) petrec mult mai mult timp cu ingrijirea fratilor si altor membrii ai familiei, fata de copiii din alte tari, cum ar fi Germania, Turcia si Coreea de Sud.

traducere si adaptare: Madalina Corina Diaconu
sursa: adevarul.ro, i100.independent.co.uk, indianexpress.com