Pe 7 octombrie, incepand cu ora 19.00, la TVR 3 va debuta un nou sezon al emisiunii Popasuri folclorice. Productia difuzata in fiecare sambata ne invita sa calatorim in lumea satului " trecut si prezent. De la cantecele calde din Tara Motilor, pana la horele din Nasaud si baladele Maramuresului, emisiunea produsa de dr. Maria Tanase Marin aduce in prim plan pastratorii si continuatorii valorilor spirituale si materiale romanesti.
Prezentatoarea emisiunii, Teodora Dragoi- Pop pleaca in fiecare saptamana in descoperirea traditiilor, luand la pas satele imprastiate de-a lungul tarii.
Am descoperit si am inteles ca este bine ca la un moment dat in viata sa te duci cu inima deschisa catre locurile care ti-au dat un rost in lume, sa-ti revezi oamenii dragi, sa-ti cunosti traditiile, sa privesti cerul sub care ai crescut sau sa tragi aer in piept si sa spui in liniste " Am ajuns acasa! Cu inima deschisa, va indemn sa fiti in fata micului ecran, sa va iubiti vorba, cantecul si portul, a spus gazda emisiunii, Teodora Dragoi " Pop pentru site-ul TVR.