Auto Schunn Magazine informeaza: Viziunea unei femei poate schimba lumea.
Progresul automobilului a fost influentat de o femeie - Bertha Benz, prin viziune si dedicatie absoluta. Miscati de exemplul ei, am creat editia de primavara a revistei Auto Schunn Magazin, pentru a omagia toate femeile care prin pasiunea lor fac lumea mai buna. Bertha Benz (nascuta la 3 mai 1849 la Pforzheim) a fost un pionier german al automobilului. Prin angajamentul sau antreprenorial, tehnic si financiar, ea a creat premisele pentru inventia automobilului Benz, brevetat de catre sotul sau, Carl Benz. Odata cu prima calatorie pe distante lungi intr-un automobil, ea a dovedit adecvarea noului mijloc de transport. Bertha Benz a murit la 5 mai 1944, la varsta de 95 de ani, la Ladenburg, unde se afla sediul companiei C. Benz Sohne. Cu doua zile inainte de moartea sa, la varsta de 95 de ani, a fost numita cetatean de onoare al Universitatii Tehnice din Karlsruhe.

Memorie

Incepand cu anul 1988, la fiecare doi ani are loc un circuit turistic al masinii clasice Bertha-Benz, pentru vehicule istorice. La acest circuit, organizat de Automuseum Dr. Carl Benz si Clubul Allgemeine Schnauferl, 130 de vehicule de dinainte de razboi refac traseul primei calatorii pe distante lungi din lume. La 25 februarie 2008, Bertha Benz Memorial Route a fost aprobata oficial. Acest drum de vacanta urmeaza in mare masura ruta istorica a primei calatorii cu masina de la Bertha Benz de la Mannheim la Pforzheim si inapoi. Incepand cu ianuarie 2009, Bertha Benz Memorial Route a devenit membru al Rutei Europene a Patrimoniului Industrial. Scoala profesionala din Sigmaringen a fost numita Scoala Bertha Benz incepand cu anul scolar 2013/2014. In memoria realizarilor de pionierat ale companiei Bertha Benz, Daimler si Benz Foundation organizeaza, din 1987, o cursa Bertha Benz, in care sunt femei care s-au distins in stiinta, afaceri, politica si societate. In iulie 2009, Fundatia a prezentat pentru prima data Premiul Bertha Benz, constand in 10.000 de euro pentru realizari ingineresti in domeniu. Bertha Benz Challenge avut loc pe 10 si 11 septembrie 2011, pe Bertha Benz Memorial Route, unul dintre cele mai vizibile evenimente din lume, in contextul evenimentului auto din 2011 , evenimentul oficial de comemorare a inventarii automobilului de catre Carl Benz, cu 125 de ani in urma. Semnal pentru un nou inceput al automobilului, deoarece este deschis doar mobilitatii orientate catre viitor: toate vehiculele cu un sistem de actionare alternativ - actionarea hibrida si electrica, conducerea pe baza de hidrogen si celula de combustibil - dar si vehicule extrem de reduse, foarte ecologice. Motto-ul a fost: MOBILITATEA DURABILA PE CEL MAI VECHI DRUM AUTO DIN LUME! Bertha Benz a condus in 1888, ci cel mai inovator vehicul al timpului sau.

xxx

Va invitam sa le descoperiti povestile si sa va gasiti inspiratia. In anul 1870, Bertha Benz, sotia inventatorului Carl Benz, facea primele demersuri pentru a sprijini proiectul sotului ei, alocandu-i toate resursele de care dispunea. Bertha provenea dintr-o familie instarita, iar in ciuda lipsurilor si greutatilor din anii de inceput, si-a urmat sotul si s-a inarmat cu ambitie si speranta, reusind sa ii ofere curaj acestuia in momentele de impas. Desi inventia lui Carl Benz a fost privita cu reticenta la inceput, atitudinea Berthei a facut diferenta. Ea a decis sa fie prima femeie care foloseste automobilul pentru a calatori pe o distanta lunga, lucru pe care l-a si indeplinit, impreuna cu fiii ei. Cu alte cuvinte, eforturile Berthei au atras atentia asupra potentialului urias al automobilului si au adus, ani mai tarziu, faima si prosperitatea pe care acest proiect le merita. Asadar, putem spune astazi ca evolutia intregii lumi se datoreaza in parte viziunii si instinctului unei femei. Iar de cele mai multe ori, acest lucru se intampla cand femeia decide sa isi urmeze visele. Editia de primavara Auto Schunn Magazine este despre dumneavoastra, doamnelor, si domeniile in care excelati, fiind totodata o zona in care va puteti exprima personalitatea prin intermediul preferintelor. De aceea, va invitam sa rasfoiti cu placere acest material creat special pentru voi.

Surse: auto-schunn.ro, wikipedia