www.libertatea.ro informeaza: Incident armat la Vama Moravita, intre politie si traficanti de migranti. Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita au depistat in zona de competenta 12 cetateni afroasiatici, calauziti de un cetatean sarb, care au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania.
In noaptea de 27/28.08.2017, in jurul orei 03.00, la nivelul I.T.P.F. Timisoara a avut loc o actiune privind combaterea traficului de migranti in zona de frontiera Moravita-Denta, ocazie cu care politistii de frontiera au organizat un filtru pe E 70, la iesirea din localitatea Denta.
Oferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele politistilor si au trecut in viteza prin baraj, punand in pericol integritatea acestora, ranind usor un politist si avariind totodata mai multe autoturisme ale institutiei.
Pentru a reusi imobilizarea autoturismelor si a soferilor acestora, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, initial prin tragerea in plan vertical a doua focuri de arma, apoi au tintit pneurile autoturismelor in cauza, reusind sa opreasca una din masini.
In acelasi timp, prin ricoseu, au fost ranite doua persoane, pasageri ai autoturismelor ai caror soferi nu au oprit la control. Cele doua persoane, de origine afro-asiatica, au fost transportate de urgenta la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale.
In urma actiunii politistilor de frontier, au fost retinuti cei 12 cetațeni afroasiatici si cetateanul sarb, care era soferul uneia dintre masini.