Codul portocaliu de ploi a fost emis de Administratia Nationala de Meteorologie. Avertizarea este valabila incepand de luni pana marti la ora 10.00.
De astazi, sunt anuntate ploi i Oltenia, Muntenia, sudul Banatului si local in Transilvania si Moldova. Noaptea va fi una ploioasa in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Moldovei.
Potrivit meteorologilor, ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindin
Va ploua in intervale scurte de timp in județele Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita si Calarasi, in municipiul Bucuresti. Sunt prognozate averse si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov.
Se vor inregistra cantitati de apa intre 50 si 70 de litri pe metru patrat, iar, pe arii restranse peste 80-90 de litri pe metru patrat in judetele Teleorman, Giurgiu, Olt, Arges si Valcea.

Cod galben de ploi in mai multe zone din tara

Totodata, va ploua in Dobrogea, local in Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei si nord-estul Munteniei. Meteorologii sustin ca se vor inregistra, in intervale scurte de timp, cantitati de apa intre 25 si 50 de litri pe metru patrat.