Ziarul Metropolis informeaza: O noua atracție in oras. Muzeul Kitsch-ului din Bucuresti (Autor: Petre Ivan)
Din 5 Mai 2017, bucurestenii si turistii au la dispozitie o noua destinatie muzeala, dedicata de aceasta data kitsch-ului romanesc. Ea include aproximativ 200 de exponate si poate fi vizitata in Strada Covaci nr. 6 din Centrul vechi al Capitalei. Noul muzeu de tip boutique se afla la al doilea etaj al imobilului din Strada Covaci nr. 6 si, pe langa sala ce gazduieste expozitia permanenta, include si o galerie unde artistii isi pot expune lucrarile. Fie ca e vorba de pestele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunista sau de carpete cu Rapirea din serai, cele peste 200 de exponate compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului romanesc. Aceasta poate fi dedusa si din cele sapte categorii in care au fost impartite obiectele: Dracula, religie, comunism, design interior, gypsy, modern si make your own kitsch.
Exponatele provin din colectia personala a proprietarului Muzeului Kitsch-ului, Cristian Lica, realizata de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignatiilor, targurilor de profil si altor colectionari si imbogatita recent cu numeroase artefacte. Investitia lui in noua destinatie culturala se ridica la peste 15.000 de euro. Pretul unui bilet este de 30 de lei.
- Pentru cetatenii romani aplicam o reducere de o treime din solidaritate cu faptul ca ei sunt expusi la kitsch-ul din jurul lor in fiecare zi. Contravaloarea biletului de intrare se situeaza in zona inferioara a marjelor de pret practicate de muzeele boutique din lumea larga, a declarat Cristian Lica.
- In materie de kitsch, sunt si eu diletant, la fel ca toti ceilalti. Nu cred ca exista specialisti in kitsch pentru ca nu este o stiinta. Voi tine cont de feedback-urile si ratingurile vizitatorilor pentru a face schimbari sau pentru a imbogati colectia de exponate, precizeaza proprietarul Muzeului Kitsch-ului.
Cat despre galerie, Cristian Lica subliniaza:
- Orice artist roman care va vrea sa expuna in galeria de Kitsch Art de la etaj este binevenit. Nu exista decat o singura limitare: lucrarile sa fie kitschoase!
sursa: ziarulmetropolis.ro