jurnalul.ro informeaza: Beneficii multiple? Cine ar fi crezut ca bananele, fructe aproape banale si la indemana tuturor, ar putea avea un impact atat de mare asupra starii de sanatate?
Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza combinate cu o cantitate mare de fibre. O singura banana energizeaza instant, dar si pe termen lung. Studiile au demonstrat ca doua banane ofera suficienta energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. De aceea, nu e de mirare ca acest fruct este favoritul atletilor de top din intreaga lume.
Conform http://worldobserveronline.com/, aportul energetic nu este unicul beneficiu de care ne putem bucura consumand banane. Printre altele, aceste fructe tropicale ajuta in prevenirea sau ameliorarea unui numar de boli sau stari si, de aceea, ar trebui sa adaugam acest aliment in dieta noastra zilnica.

DEPRESIE
MIND a realizat un sondaj in randul oamenilor care sufera de depresie, iar majoritatea s-au simtit mai bine dupa ce au mancat o banana. Explicatia: bananele contin triptofan, un tip de proteina pe care corpul o transforma in serotonina si care ne face sa ne relaxam, ne imbunatatesste starea, facandu-ne mai fericiti.


ANEMIE
Bogate in fier, bananele stimuleaza productia hemoglobinelor, ajutand in cazurile de anemie.

Tensiune arteriala
Fructul exotic combate hipertensiunea deorece continutul de potasiu este foarte ridicat, iar cel de sare scazut.In Statele Unite acest fapt a fost oficializat intrucat Agentia Guvernamentala pentru hrana si medicamente (FDA) a permis industriei sa mentioneze despre efectele consumului de banane asupra presiunii sanguine.

CONCENTRARE
200 de elevi de la scoala Twickenham din Anglia au dat dovada de capacitate de concetrare ridicata in perioada examenelor gratie consumului de banane. Persoanele in cauza au inclus fructele la micul dejun, gustare si pranz. Astfel, cercetarile au dovedit ca fructul ajuta in procesul de invatare, facandu-i pe elevi mai alerti.

CONSTIPATIE
Bogate in fibre, includerea in dieta zilnica a bananelor poate ombunatayi tranzitul intestinal, fara a apela la ceaiuri sau laxative.

MAHMUREALA
Una din cele mai rapide modalitati de a vindeca o mahmureala este de a consuma un milkshake din banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul, mierea ridica nivelul glucozei din sange, in timp ce laptele racoreste si hidrateaza organismul.

ARSURI LA STOMAC
Bananele au un efect alcalinizant in corp si, in cazul unor astfel de simptome, arsuri la stomac - se recomanda consumul unei banane.

GRETURI MATINALE
Consumul de banane intre mese ajuta la pastrarea nivelului de glucoza in sange si previne starile neplacute de dimineata.

Intepaturi de insecte
Inainte de a utiliza obisnuita crema, o buna idee ar fi sa frecam zona afectata cu partea interioara a cojii unei banane.

NERVI
Bananele sunt bogate in complexul de vitamine B care ajuta in calmarea sistemului nervos.

Supraponderal si la munca? Studiile conduse de Institutul de Psihologie din Austria au demonstrat ca stresul de la locul de munca ii determina pe oameni sa consume mancaruri nesanatoase precum ciocolata si chipsuri. Analizand 5000 de pacienti dintr-un spital, cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei mai supraponderali lucrau intr-un mediu stresant. Prin urmare, pentru a evita situatiile de acest gen, am putea consuma o banana sau doua in locul unei prajituri cu glazura de ciocolata.

ULCER
Banana este recomandata in regimul persoanele cu afectiuni intestinale datorita texturii. Este, de asemenea, unicul fruct care poate fi mancat chiar si in cazurile cronice, neutralizand hiper-aciditatea si reducand iritatia stomacala.

CONTROLUL TEMPERATURII
In cadrul multor culturi, banana este vazuta ca un fruct racoritor care poate scadea temperatura fizica, dar si emotionala a femeilor insarcinate. In Thailanda, de exemplu, femeile insarcinate mananca banane pentru a se asigura ca bebelusul va avea temperatura potrivita la nastere.

Banana este un remediu natural pentru multe boli sau afectiuni. Comparand-o cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, o cantitate de fosfor tripla si de cinci ori mai multa vitamina A si fier. Cantitatea celorlate vitamine si minerale este dubla, fiind extrem de bogata in potasiu. Aceste argumente sunt probabil suficiente pentru a schimba cunoscuta zicala referitoare la beneficiile merelor si sa afirmam ca o banana pe zi tine medicul la distanta.